Σφολιατίνια με φέτα,ντομάτα και μέλι...Σνακ για όλες τις ώρες!

11 Μαΐου 2015
Συστατικά
  • 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
  • 260 γρ. φέτα
  • 1 ντομάτα σε λεπτές φέτες χωρίς τα σπόρια
  • ρίγανη
  • 1 αυγό χτυπημένο για άλειμμα
  • σουσάμι
  • λιναρόσπορος
  • 100 γρ. μέλι

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Στεγνώνουμε τη φέτα με λίγο απορροφητικό χαρτί και την κόβουμε σε 8 κομμάτια. Κόβουμε τις ντομάτες σε φέτες και τις στραγγίζουμε να μην έχουν πολλά ζουμιά.
  • Απλώνουμε τη σφολιάτα σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και τοποθετούμε τα κομμάτια της φέτας σε 8 σημεία με ίση απόσταση.
  • Προσθέτουμε πάνω από τα 4 κομμάτια φέτας ντομάτα και ρίγανη. Στα υπόλοιπα 4 επειδή θα πασπαλίσουμε με μέλι δεν βάζουμε ντομάτα. 
  • Αλείφουμε με νερό τα κενά της σφολιάτας και απο πάνω, σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο. Παταμε τα κενά να κολλήσουν με ένα πιρούνι.
  • Κόβουμε τη σφολιάτα στα 8 κομμάτια και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.
  • Αλείφουμε τη σφολιάτα με κρόκο αραιωμένο με νερό, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε για 20-25 λεπτά.
  • Μόλις βγουν από το φούρνο πασπαλίζουμε με μέλι.

 

http://akispetretzikis.com/

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ