Λουίς Ενρίκε: «Θέλουμε να παίξουμε στον τελικό»

Ο Λουίς Ενρίκε τόνισε ότι στην Μπαρτσελόνα θέλουν να παίξουν στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, μετά και το 3-0 στον πρώτο αγώνα με την Μπάγερν για τα ημιτελικά της διοργάνωσης, αλλά υπογράμμισε στη συνέντευξη Τύπου ότι θα πρέπει οι «μπλαουγκράνα» να παίξουν συγκεντρωμένοι για να μην βρεθούν προ εκπλήξεως…

«Εάν ο Πεπ (σ.σ. Γκουαρντιόλα) είπε ότι είμαστε η κορυφαία ομάδα στις αντεπιθέσεις, τότε είμαστε. Το δεχόμαστε αυτό. Θα προσπαθήσουμε να έχουμε την κατοχή μπάλας και να δημιουργήσουμε ευκαιρίες, όπως και η Μπάγερν. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο επιθετικό κομμάτι, όσο και στο αμυντικό, διότι εάν αμυνόμαστε μόνο, δεν έχουμε καμία πιθανότητα να σκοράρουμε», είπε ο τεχνικός της «Μπάρτσα» και συνέχισε: «Ποτέ δεν πρέπει να είσαι σίγουρος, πρέπει πάντα να σέβεσαι τον αντίπαλο, οπότε αυτό που χρειάζεται να κάνουμε είναι να διατηρήσουμε ήρεμους τους παίκτες. Γνωρίζουμε πόσο μεγάλη ομάδα είναι η Μπάγερν, οπότε θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μην της επιτρέψουμε να κάνει ευκαιρίες. Θα έχουν τη συμπαράσταση των οπαδών τους, οπότε εμείς θα προσπαθήσουμε να έχουμε την κατοχή μπάλας και να κάνουμε τη ζημιά μπροστά».

Στη συνέχεια ο Λουίς Ενρίκε είπε ακόμα για το πως μπορεί η ομάδα του να εκμεταλλευτεί το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα: «Εάν προηγηθούμε αυτό θα είναι το καλύτερο για μας. Η Μπάγερν έχει την ποιότητα για να σκοράρει και μας δημιούργησε προβλήματα στη Βαρκελώνη. Ο στόχος είναι να φτάσουμε στον τελικό. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να έχουμε το κίνητρο. Σαφώς κι έχουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα από το πρώτο παιχνίδι, αλλά είναι σημαντικό για τους παίκτες να έχουν εμπιστοσύνη στις δυνατότητες τους».

Σχετικά άρθρα