Η Μπάγερν θέλει να γίνει Παναθηναϊκός

Η ομάδα του Μονάχου θέλει να πετύχει ότι με τον Παναθηναϊκό οι Αντωνιάδης, Καμάρας. Αυτές είναι οι δέκα μεγάλες ανατροπές σε ημιτελικό του Τσαμπίον Λιγκ ή Κυπέλλου Πρωταθλητριών παλαιότερα.
10. Μπορούσια Ντόρτμουντ εναντίον Μάλαγα (2013)Ουσιαστικά πρόκειται για μεγάλη ανατροπή όχι λόγω του 0-0 του πρώτου αγώνα αλλά διότι στο 82’ η Μάλαγα πήρε προβάδισμα με 2-1. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Marco Reus ισοφάρισε και στην εκπνοή ο Felipe Santana με ένα γκολ οφσάιντ έστι τη Μπορούσα στην επόμενη φάση.
9. Ερυθρός Αστέρα εναντίον Παναθηναϊκού (1971)Το 1971, ο Ερυθρός Αστέρας ήταν μια Ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική δύναμη. Ετσι, μετά το 4-1 στο Βελιγράδι επί του Παναθηναϊκού όλοι μιλούσαν για τη συμμετοχή του στον τελικό. Στη ρεβάνς, οι «πράσινοι» με δύο γκολ του Αντωνιάδη και ένα του Καμάρα πήραν την πρόκριση για τον τελικό με τον Αγιαξ. 8. Αμβούργο εναντίον Ρεάλ Μαδρίτης (1980)Στον πρώτο αγώνα στη Μαδρίτη, η Ρεάλ είχε νικήσει με 2-0 και ετοιμαζόταν για τον μεγάλο τελικό, ο οποίο θα διεξαγόταν στο Santiago Bernabeu. Όμως ο Horst Hrubesch και η παρέα του είχαν άλλα σχέδια. Στο ημίχρονο το σκορ ήταν 4-0 υπέρ του Αμβούργο που το τελικό 5-1 έστειλε τη Γερμανική ομάδα στον μεγάλο τελικό.
7. Γιουβέντους εναντίον Ρεάλ Μαδρίτης (2003)Το βράδυ της Τετάρτης, η Γιουβέντους θα προσπαθήσει να κρατήσει το υπέρ της 2-1 απέναντι στη Ρεάλ και να προκριθεί στον τελικό. Πριν από 12 χρόνια βρισκόταν στην αντίθετη θέση. Έπρεπε να ανατρέψει το ίδιο σκορ και τα κατάφερε με τα γκολ των Ντελ Πιέρο, Τρεζεγκέ και Νέντβεντ, το πέναλτι του Φίγκο που έπιασε ο Μπουφόν ενώ ο Ζίνταν απλά μείωσε σε 3-1.
6. Μπαρτσελόνα εναντίον Γκέτεμποργκ, (1986)Η Μπαρτσελόνα είχε ηττηθεί στον πρώτο αγώνα με 3-0 και στην Ισπανία όλα έμοιαζαν αδύνατα. Ο Steve Archibald όμως «καθάρισε» για τους Καταλανούς με ένα απίστευτο χατ τρικ και έστειλε το ματς στη διαδικασία των πέναλτι, στην οποία επικράτησε η Μπάρτσελόνα και πήγε στον τελικό με τη Στεάουα.
5. Μονακό εναντίον Ρεάλ Μαδρίτης (2004)Η Μονακό του Ακη Ζήκου είχε ηττηθεί με 4-2 στο πρώτο ματς από τη Ρεάλ των Ρονάλντο, Ζινεντίν Ζιντάν, Λουίς Φίγκο και Ντέιβιντ Μπέκαμ. Στον επαναληπτικό κανείς δεν πόνταρε στην ανατροπή, η οποία ήρθε τελικά με 3-1 με κορυφαίο των Γάλλων τον Φερνάντο Μοριέντες, ο οποίος αγωνιζόταν δανεικός από τη Ρεάλ, η οποία μάλιστα πλήρωνε τα τρία πέμπτα του μισθού του.
4. Ίντερ εναντίον Λίβερπουλ (1965)Οι Ιταλοί είχαν γνωρίσει την ήττα με 3-1 από τη Λίβερπουλ του Bill Shankly στο Ανφιλντ. Όμως για τους Βρετανούς η βραδιά στην Ιταλία ήταν εφιαλτική. Στο πρώτο δεκάλεπτο έχαναν με 2-0 και στο τέλος η Ίντερ πανηγύρισε τη νίκη με 3-0 και την πρόκριση στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.
3. Ρεάλ Μαδρίτης εναντίον Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ((1968)Ο τεράστιος Τζορτζ Μπεστ είχε πετύχει το μοναδικό γκολ στον πρώτο αγώνα στο Old Trafford, με το οποίο η Γιονάιτεντ είχε νικήσει με 1-0. Στη ρεβάνς η Ρεάλ ήταν εξαιρετική στα πρώτα λεπτά και μέσα σε ένα πεντάλεπτο με τα γκολ που πέτυχαν οι David Sadler και Bill Foulkes νίκησε με 2-0 και έφτασε στον τελικό που επικράτησε της Μπενφίκα.
2. Ντεπορτίβο Λα Κορούνια εναντίον Μίλαν (2004)Μια από τις πλέον εκπληκτικές ανατροπές στην ιστορία του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Η Μίλαν είχε επικρατήσει με 4-1 και όλοι θεωρούσαν δεδομένη την παρουσία της στον τελικό. Όμως στη ρεβάνς, με γκολ των Παντιάνι, Βαλερόν και Λούκουε η Ντεπορτίβο προηγήθηκε στο 43’ με 3-0 ενώ στο δεύτερος μέρος ο Φραν έκανε το τελικό 4-0 και έδωσε την πρόκριση στους Ισπανούς.
1. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εναντίον Γιουβέντους (1999)Στο πρώτο ματς στο Μάντσεστερ, η Γιουτνέιτεντ έχανε με 1-0 από το γκολ του Αντίνιο Κόντε πριν ο Ράιαν Γκιγκς ισοφαρίσει και δώσει ελπίδες. Στο Τορίνο οι Ιταλοί βρέθηκαν στο 11’ να προηγούνται με 2-0 με τα γκολ του Ιντζάκι. όμως με τα γκολ των Ρόι Κιν, Γιορκ και Κόουλ, η Γιουνάιτεντ νίκησε με 3-2 και στον τελικό επικράτησε της Μπάγερν με 2-1.

Σχετικά άρθρα