Σαββίδης: «Ο ΠΑΟΚ είναι καθαρός»

Διαβάστε ακόμα: Πλήρωσε ο Σαββίδης, εξόφλησε ο ΠΑΟΚ!
«Μόλις ήπια ένα τσάι πάνω, το οποίο μου κόστισε 10.886.000 ευρώ», είπε χαρακτηριστικά ο Ιβάν Σαββίδης αποχωρώντας από την ΦΑΕ Θεσσαλονίκης. Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ προσήλθε στα γραφεία της εφορίας ανωνύμων εταιριών, που βρίσκονται στην περιοχή Σφαγεία στην Θεσσαλονίκη οδηγώντας το αυτοκίνητο μάρκας Mercedes μαύρου χρώματος που έχει πινακίδες με αριθμό 1926, την ημερομηνία ίδρυσης του ΠΑΟΚ.
Σε άλλο αυτοκίνητο επέβαιναν η στενή του συνεργάτιδα Μαρία Γκοντσάρεβα και ο γενικός διευθυντής της ΠΑΕ Μάκης Γκαγκάτσης. Στον χώρο, έξω από την εφορία ανωνύμων εταιριών, βρέθηκε και ο γνωστός οπαδός του ΠΑΟΚ, ο Φάνης, με την τεράστια σημαία που είχε στο μηχανάκι του. Ο Φάνης φώναζε συνεχώς ΠΑΟΚ – ΠΑΟΚ και χειροκροτούσε τον Ιβάν Σαββίδη.
Ο μεγαλομέτοχος μόλις μπήκε στα γραφεία της εφορίας ανέβηκε στον πρώτο όροφο μαζί με τους συνεργάτες του. Εκεί, ολοκληρώθηκαν οι διαδικαστικές λεπτομέρειες αφού η καταβολή του ποσού είχε γίνει από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ από νωρίς το πρωί.
«Θέλω να πω δύο κουβέντες. Μόλις τώρα δώσαμε τα έγγραφα που βεβαιώνουν την καταβολή των χρημάτων. Πληρώσαμε 10.886.000 ευρώ και με αυτό τελειώσαμε με το θέμα των οφειλών. Ο ΠΑΟΚ είναι καθαρός. Θέλω να συγχαρώ όλους όσοι πίστευαν αλλά και τους δύσπιστους. Ο ΠΑΟΚ είναι απόλυτα καθαρός και σωστός απέναντι στην Πολιτεία και τους δανειστές του. Έχουμε απελευθερώσει τον εαυτό μας από αυτό το βάρος. Τώρα με περισυλλογή θα κάνουμε βήμα βήμα την αλλαγή του συστήματος του ΠΑΟΚ, θα παρουσιάσουμε τη νέα στρατηγική και θα προχωρήσουμε. Μπροστά μας έχουμε μεγάλες υποθέσεις και είμαι ευτυχισμένος που μπορώ να υλοποιώ τις σκέψεις μου. Ήταν θέμα αρχής για εμένα. Θα μπορούσαμε να υποβιβαστούμε και να μη πληρώσουμε τίποτα. Από την οικονομική άποψη θα ήταν πιο συμφέρουσα αυτή η λύση, αλλά δεν ήθελα σε καμία περίπτωση να υπάρχει μαύρη κηλίδα στην ιστορία του ΠΑΟΚ και κυρίως κατά τη δική μου παρουσία. Να γνωρίζει όλη η Ελλάδα ότι ο ΠΑΟΚ είναι πάντα έτοιμος να πληρώσει τις οφειλές του. Και αυτό τελείωσε. Πρώτος στόχος είναι να κοιμάμαι με καλές σκέψεις».
Ποιος είναι ο πρώτος στόχος:
«Τον τελευταίο καιρό άκουγα πολλά δυσάρεστα, Αυτό ενίσχυε την υπομονή μου αλλά ήθελα ο κόσμος να πειστεί ότι είμαι άνθρωπος του λόγου μου. Το επόμενο χρονικό διάστημα θα ενισχύσουμε την ομάδα των μάνατζερ. Σήμερα ο γιος μου και ένας κύριος μέτοχος βρίσκεται με τον πρόεδρο στην Ισπανία και ελπίζω να στεφθούν με επιτυχία οι διαπραγματεύσεις για κάποια θέματα και αμέσως μετά θα ξεκαθαριστεί ποιος θα είναι ο σκοπός μας».
Θα κάνετε έναν πολύ μεγάλο ΠΑΟΚ:
«Με κάθε σιγουριά να βεβαιώσω ότι είναι απόλυτο και σίγουρο ότι ο ΠΑΟΚ θα είναι μεγάλη ομάδα. Εγώ δεν βλέπω τον ΠΑΟΚ σαν ΠΑΕ. Αντιμετωπίζω τον ΠΑΟΚ στο σύνολό του. Όλο αυτό το χρονικό διάστημα στηρίζουμε όλα τα τμήματα του συλλόγου και όλα όσα αφορούν την ιδέα του ΠΑΟΚ θα συνεχίσουμε να τα στηρίζουμε. Στρατηγικός στόχος είναι να μπει ο ΠΑΟΚ στην 20άδα των καλύτερων ευρωπαϊκών ομάδων. Το πως θα το καταφέρουμε δεν μπορώ να το πω τώρα αλλά είμαι άνθρωπος των υψηλών στόχων. Τώρα έχουν λυθεί τα χέρια μας και οι ιδέες μας και θα ασχοληθούμε με την πλήρη ανακαίνιση της Τούμπας και φυσικά μεγάλη ομάδα ποδοσφαίρου δεν μπορεί να μην έχει υποδομές. Η Νέα Μεσημβρία δεν είναι για μια μεγάλη ομάδα και γι’ αυτό κάνουμε σχέδια για να αναπτυχθούμε. Αυτές οι επενδύσεις είναι μεγάλες και μακροχρόνιες».
Θέλετε να πείτε κάτι στην κυβέρνηση και σε όσους υπόσχονταν αλλά δεν έκαναν τίποτα;
«Δεν θα ήθελα να δώσω πολιτική διάσταση στο θέμα. Είναι περίεργη η αίσθηση. Μόλις τώρα ήπια ένα τσάι το οποίο κόστισε 10.886.000 ευρώ. Αυτοί πρέπει να μας πουν ευχαριστώ. Θα μπορούσαμε να μην πληρώσουμε αλλά το κάναμε. Και θέλω να καλέσω αυτούς που οφείλουν ότι οι οφειλές τους είναι σημαντικές για την Ελλάδα. Αυτό το βήμα του ΠΑΟΚ θα πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα. Να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους φίλους βουλευτές του ΠΑΟΚ. Μαζί ασχολούμασταν κάθε μέρα με αυτά τα προβλήματα. Ευχαριστώ και την ομάδα του Αλέξη Τσίπρα και την ομάδα του Πάνου Καμένου. Αυτή είναι η κύρια διαφορά από τους προηγούμενους».

Σχετικά άρθρα