Η πιο νόστιμη συνταγή για σολωμό: Ψητός σολομός σε φύλλα συκιάς

13 Μαΐου 2015
Συστατικά
  • 12 μεγάλα φύλλα συκιάς
  • 1 κιλό φιλέτο σολομού
  • 1 λεμόνι
  • χοντρό αλάτι
  • ελαιόλαδο

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

 

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Λαδώνουμε ελαφρά ένα μικρό ταψί που να χωράει ίσα ίσα το σολωμό μας.
  • Πλένουμε καλά τα φύλλα και τοποθετούμε αρκετά φύλλα με τη γυαλιστερή-«καλή» πλευρά προς τα πάνω, για να καλύψουν το κάτω μέρος του ταψιού.
  • Τοποθετούμε το φιλέτο σολωμού από πάνω.
  • Ξύνουμε λίγο από το ξύσμα λεμονιού απευθείας πάνω στο σολωμό, κόβουμε ένα λεμόνι στη μέση και στύβουμε το μισό πάνω από το φιλέτο.
  • Πασπαλίζουμε με αλάτι. Διπλώνουμε τα φύλλα γύρω από το φιλέτο σολομού, και τοποθετούμε και τα υπόλοιπα από πάνω για να κρατηθούν τα φύλλα στη θέση τους.
  • Αν τα φύλλα δεν στέκονται μπορούμε να τα δέσουμε με λίγο σπάγκο κουζίνας.
  • Περιχύνουμε λίγο ελαιόλαδο πάνω από την εξωτερική πλευρά των φύλλων της συκιάς.
  • Τοποθετούμε στο φούρνο και ψήνουμε για 20-25 λεπτά.
  • Για ένα πιο όμορφο σερβίρισμα: Κόβουμε το φιλέτο σε μερίδες. Τυλίγουμε το κάθε κομμάτι σε ένα φύλλο συκιάς και δένουμε με σπάγγο για να μη ξεφύγει κατά το ψήσιμο. Ψήνουμε για 15 λεπτά. 

 

http://akispetretzikis.com/

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Γιατί δε φεύγουμε από σχέσεις που μας κάνουν κακό
Καλησπερα σας ειμαι 25 χρονων και εχω μια...
Σχέση: Όταν ο άνδρας δε θέλει να είστε συνέχεια μαζί
Καλησπερα σας ονομαζομαι εφη και ειμαι 33...