Γρήγορα και εύκολα κεφτεδάκια με ελαφριά σάλτσα μουστάρδας

13 Μαΐου 2015
Συστατικά
  • 600 γραμμάρια χοιρινό κιμά

  • 1 αυγό

  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

  • 2 φέτες ψωμί του τοστ

  • ελαιόλαδο

  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 1 κύβο ζωμό κοτόπουλο

  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα

  • 1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί

  • αλάτι

  • πιπέρι

  • ρύζι για να το σερβίρισμα

 

 

 

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

 

  • Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο να μαραθούν και παράλληλα χτυπάμε στο μούλτι το ψωμί του τοστ.

  • Βάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά, το αυγό, το μαϊντανό και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το κρεμμύδι και το σκόρδο αφού σοταριστούν και ανακατεύουμε λίγο ακόμα. Κρατάμε το τηγάνι στην άκρη.

  • Πλάθουμε με τα χέρια μας τα κεφτεδάκια και τα βάζουμε σε ένα βαθύ πιάτο που έχουμε βάλει αλεύρι και τα πανάρουμε κουνώντας το πιάτο κυκλικά.

  • Βάζουμε πίσω στο μάτι το τηγάνι και ανάβουμε το μάτι. Όταν κάψει βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τους κεφτέδες. Αφήνουμε να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.

  • Τώρα θα κάνουμε το κόλπο μας. Ρίχνουμε το ζωμό και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί περίπου το μισό. Στο ποτηράκι του κρασιού βάζουμε τη μουστάρδα, γεμίζουμε με νερό, ανακατεύουμε και προσθέτουμε στο τηγάνι.

  • Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και σε 3-5 λεπτά είμαστε έτοιμοι να φάμε!

  • Συνοδεύουμε με ρυζάκι!

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ