ΤΡΙΠΛΗ ΚΟΛΑΣΗ: Μπουγάτσα με κρέμα και δύο σοκολάτες

<div class="ingredients">
<div class="title">Συστατικά</div>
</div>
<div class="text">
<p><strong>Για 8 ατομικές μπουγάτσες</strong></p>
<ul>
<li>24 φύλλα κρούστας, (2 πακέτα)</li>
<li>200 γρ. περίπου βούτυρο γάλακτος λιωμένο για άλειμμα</li>
</ul>
<p><strong>Για την κρέμα</strong></p>
<ul>
<li>1400 γρ. γάλα</li>
<li>90 γρ. βούτυρο</li>
<li>155 γρ. σιμιγδάλι ψιλό</li>
<li>220 γρ. ζάχαρη</li>
<li>2 αυγά μεγάλα</li>
<li>4 κρόκους αυγών</li>
<li>1 βανίλια στικ λοβό</li>
<li>1/4 κ.γ. αλάτι</li>
<li>ξύσμα από 1/4 πορτοκάλι</li>
</ul>
<p><strong>Για την κρέμα σοκολάτας</strong></p>
<ul>
<li>850 γρ. από την παραπάνω κρέμα βανίλιας</li>
<li>150 γρ. μαύρη κουβερτούρα ψιλοκομμένη</li>
<li>200 γρ. κουβερτούρα γάλακτος ψιλοκομμένη</li>
<li>50 γρ. γάλα ζεστό</li>
</ul>
<p><strong>Για το γαρνίρισμα</strong></p>
<ul>
<li>ζάχαρη άχνη</li>
</ul>
<p> </p>
<p> </p>
<p><span style="text-decoration: underline;"><strong>Μέθοδος Εκτέλεσης</strong></span></p>
<div class="text">
<ul>
<li>Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.</li>
<li>Σχίζουμε την βανίλια στη μέση, και ρίχνουμε τα σποράκια και το φασολάκι στο γάλα, και τη ζάχαρη. Το βάζουμε στη φωτιά, να αρχίσει να βράζει, ανακατεύοντας λίγο να λιώσει η ζάχαρη.</li>
<li>Σε μια μέτρια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, και σοτάρουμε το σιμιγδάλι για ένα λεπτό ανακατεύοντας συνεχώς με ένα κουτάλι.</li>
<li>Ρίχνουμε το καυτό γάλα ανακατεύοντας ζωηρά, και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας, ώσπου να πήξει καλά η κρέμα. Περίπου 5 λεπτά.</li>
<li>Κατεβάζουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε το φασολάκι βανίλιας, και αφήνουμε την κρέμα 5 λεπτά να πέσει λίγο η θερμοκρασία, ανακατεύοντας μια δυο φορές, για να μην πιάσει κρούστα.</li>
<li>Χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά με τους κρόκους, και το αλάτι, και τα ρίχνουμε στη κρέμα, ανακατεύοντας πολύ καλά με το σύρμα να ομογενοποιηθούν, αλλά και να μην μας ψηθούν οι κρόκοι.</li>
<li>Βάζουμε σε ένα μπολ 850 γρμ. κρέμα. Στην υπόλοιπη ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, ανακατεύουμε, και σκεπάζουμε με μεμβράνη να εφάπτει επάνω στην κρέμα, για να μην πιάσει κρούστα, και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.</li>
<li>Στα 850 γρμ. κρέμα, ρίχνουμε τα 150 γρμ. ψιλοκομμένη μαύρη κουβερτούρα, και τα 50 γρμ. ζεστό γάλα. Ανακατεύουμε καλά έως ότου λιώσει η σοκολάτα. Την σκεπάζουμε με μεμβράνη όπως και την άλλη κρέμα, και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.</li>
<li>Κόβουμε την κουβερτούρα σε τετράγωνα κομματάκια, εκεί που είναι χωρισμένα.</li>
<li>Βάζουμε επάνω στον πάγκο μας ένα φύλλο κρούστας, το βουτυρώνουμε, και το διπλώνουμε στα τρία, έχοντας ένα κομμάτι 17×37 εκ. (Το φύλο ολόκληρο είναι 50×37 εκ. περίπου)</li>
<li>Παίρνουμε άλλο ένα φύλλο, και το κόβουμε στα τρία, φτιάχνοντας 3 κομμάτια 17×37 εκ.</li>
<li>Παίρνουμε ένα τρίτο φύλλο, το απλώνουμε στο πάγκο μας, και τοποθετούμε το φύλλο που διπλώσαμε στα τρία, 10 – 12 εκ. μέσα, από την άκρη. Δηλαδή αφήνουμε ένα κενό 10 – 12 εκ. στην άκρη του απλωμένου φύλλου.</li>
<li>Απλώνουμε λίγη κρέμα βανίλιας στο κέντρο, 3 καλές κουταλιές περίπου, και επάνω στο σημείο που βάλαμε το διπλωμένο φύλλο, ώστε να καλύψουμε 8 εκ. πλάτους του διπλωμένου φύλλου, και 14-15 εκ. το πολύ κατά μήκος, φτιάχνοντας έτσι μια στρώση κρέμας 8×14 εκ. περίπου, αλλά όχι μεγαλύτερη.</li>
<li>Τοποθετούμε από πάνω στην κρέμα δύο από τα κομμένα φύλλα, αφού τα βουτυρώσουμε και τα δύο, και απλώνουμε απαλά επάνω μια στρώση κρέμας σοκολάτας, 3 καλές κουταλιές περίπου, στο ίδιο πλάτος και μήκος, με την κρέμα βανίλιας.</li>
<li>Τοποθετούμε από πάνω, και στη μέση της κρέμας, 5 κομματάκια κουβερτούρα το ένα κοντά στο άλλο κατά μήκος, και σκεπάζουμε με το ένα κομμάτι φύλλο που μας έμεινε από τα κομμένα τρία κομμάτια, και το βουτυρώνουμε.</li>
<li>Αλείφουμε με βούτυρο όλο το υπόλοιπο φύλλο, και διπλώνουμε τώρα την πλευρά με τα 10 εκ. που αφήσαμε κενό, προς τα πάνω στην κρέμα, ώστε να την σκεπάσουμε.</li>
<li>Κατόπιν διπλώνουμε δεξιά και αριστερά το φύλλο προς τα πάνω στην κρέμα. (σαν φάκελο)</li>
<li>Τέλος διπλώνουμε ξανά, και ξανά, το φύλλο μαζί με την γέμιση σαν φάκελο, τόσες φορές, ώσπου να τελειώσει το φύλλο. (Λογικά άλλες τρεις φορές). Πριν ολοκληρώσουμε το τελευταίο τύλιγμα, βουτυρώνουμε την άκρη του φύλλου, ώστε να κολλήσουν καλά μεταξύ τους. Έτσι λοιπόν φτιάξαμε ένα φάκελο 8×14 εκ. και όχι μεγαλύτερο, διότι το αποτέλεσμα θα είναι ογκώδες. Προσοχή, το τύλιγμα πρέπει να γίνει πλακέ, και όχι ρολό…</li>
<li>Με την βοήθεια μιας φαρδιάς σπάτουλας, το τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί, με το τύλιγμα προς τα κάτω. Προσεχτικά να μην μας σπάσει το φύλλο, διότι έχει πλέον μαλακώσει με το βουτύρωμα. Αλείφουμε με βούτυρο και την επιφάνεια κάθε μπουγάτσας καλά, και ολοκληρώνουμε με την ίδια διαδικασία και τα υπόλοιπα υλικά, φτιάχνοντας έτσι 8 μπουγάτσες.</li>
<li>Ψήνουμε στο φούρνο ώσπου να ροδίσει καλά το φύλλο, για 35-40' λεπτά περίπου.</li>
</ul>
<p> </p>
<p> </p>
<p>http://akispetretzikis.com/</p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα