Μια ωραία ατμόσφαιρα και τώρα.. μάχη!

Φιλοφρονήσεις, αναγνώριση της αξίας του αντιπάλου και… όνειρα κατάκτησης στη συνέντευξη Τύπου του Final 4 της Ευρωλίγκας. Οι προπονητές και οι αρχηγοί των τεσσάρων “μονομάχων” του βαρύτιμου τροπαίου βρέθηκαν στη σκηνή που έστησε η διοργανώτρια αρχή στην “Πύλη του Ήλιου” της Μαδρίτης και μίλησαν για τη συμμετοχή τους στο κορυφαίο μπασκετικό γεγονός της Ευρώπης. Η παρουσία των δύο Ελλήνων προπονητών και αυριανών αντιπάλων στον ημιτελικό, Γιάννη Σφαιρόπουλου και Δημήτρη Ιτούδη αποτέλεσε αφορμή για αρκετές ερωτήσεις από τους εκπροσώπους του Τύπου ενώ οι λακωνικές απαντήσεις του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ήταν αρκετές για να προκαλέσουν το γέλιο σε όλους τους παρευρισκόμενους.
«Είμαι πολύ χαρούμενος που ο Γιάννης είναι ο προπονητής του Ολυμπιακού και έφερε την ομάδα μέχρι εδώ. Είμαστε ικανοποιημένοι που είμαστε εδώ αλλά πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Τα μαθήματα που πήραμε από τους παλαιότερους, όχι σε ηλικία αλλά εμπειρία, είναι πολύ σημαντικά και μας βοήθησαν να φτάσουμε μέχρι εδώ», είπε ο τεχνικός της ΤΣΣΚΑ, Δημήτρης Ιτούδης και στη συνέχεια το λόγο πήρε ο προπονητής των “ερυθρόλευκων”: «Είναι πολύ σημαντικό το ότι ο προπονητής της ΤΣΣΚΑ είναι Έλληνας. Είμαι χαρούμενος και περήφανος που βρίσκονται δύο Έλληνες προπονητές στο Final 4 και δείχνουμε στον κόσμο την δουλειά που κάνει η νέα γενιά προπονητών. Έχουμε μάθει πολλά από τους παλαιότερους και είμαστε ευγνώμονες».
Για τον Βασίλη Σπανούλη η συμμετοχή σε Final 4 έχει γίνει… ρουτίνα όμως, όταν ο αρχηγός του Ολυμπιακού ρωτήθηκε για το πως προετοιμάζεται ένας μεγάλος παίκτης για ένα τέτοιο ματς τόνισε πως κανείς δεν μπορεί να παίξει… μόνος του.
«Το πιο σημαντικό είναι να είσαι με τους κατάλληλους παίκτες και προπονητές. Το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα, κανείς δεν μπορεί να παίξει μόνος του και είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι σε μια τέτοια ομάδα», είπε ο “Kill Bill”.
Όσον αφορά την προϊστορία του Ολυμπιακού κόντρα στην ΤΣΣΚΑ ο κόουτς Σφαιρόπουλος είπε πως «Είμαστε μπροστά σε μια μεγάλη πρόκληση Θα παίξουμε κόντρα σε μια μεγάλη ομάδα κι έναν σπουδαίο προπονητή και δεν έχει σημασία τι έχει γίνει στο παρελθόν. Κάθε ματς είναι διαφορετικό. Έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία μπροστά μας».
Ο αρχηγός των “ερυθρόλευκων” συμφώνησε: «Ότι έγινε στο παρελθόν έγινε. Το παρελθόν δεν παίζει μπάσκετ. Το τώρα έχει σημασία και θα κάνουμε ότι μπορούμε», είπε αρχικά και συμπλήρωσε: «Η κάθε ομάδα πρέπει να έχει παίκτες που να είναι ευχαριστημένοι με το ρόλο που έχουν Εμείς είμαστε χαρούμενοι που διαθέτουμε τέτοιους παίκτες και έχουμε έναν προπονητή που μας βοηθάει πάρα πολύ».
Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έχει βρεθεί ξανά σε Final 4 ως βοηθός του Καζλάουσκας στην ΤΣΣΚΑ… «Το πρώτο μου Final 4 ήταν με την ΤΣΣΚΑ. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ. Τρέφουμε μεγάλο σεβασμό για όλες τις ομάδες. Έχουμε εμπιστοσύνη και θα κάνουμε τα πάντα για να τα καταφέρουμε αύριο».
Χωρίς διάθεση για πολλά λόγια ο Μίλος Τεόντοσιτς αρκέστηκε να πει όταν ρωτήθηκε για την προσωπική του απόδοση: «Δεν μ’ αρέσει να μιλάω για το δικό μου παιχνίδι αλλά για την ομάδα. Παίζουμε εξαιρετικό μπάσκετ όλη τη χρονιά και ελπίζουμε να τα καταφέρουμε αύριο».
Πριν από την έναρξη της συνέντευξης Τύπου βραβεύτηκαν οι κορυφαίοι της χρονιάς με τον Νεμάνια Μπιέλιτσα να παραλαμβάνει το βραβείο του MVP.
«Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσι με ψήφισαν και την οικογένειά μου για τη στήριξή της όλα αυτά τα χρόνια. Θα είμαι σύντομος. Η ομάδα, οι συμπαίκτες μου και οι προπονητές με βοήθησαν πάρα πολύ και αυτό σημαίνει πολλά για εμένα», δήλωσε ο κορυφαίος της χρονιάς, ο οποίος λίγο αργότερα άκουσε τον προπονητή του, Ομπράντοβιτς, να απαντάει σε ερώτηση για το πως προετοιμάζει το αυριανό ματς…
«Πρέπει να σκεφτώ τι να κάνω αύριο και πως να νικήσω. Έχω δίπλα μου τον MVP και σκέφτομαι να μην τον ξεκινήσω αύριο. Θα πουν ότι αυτός ο προπονητής είναι τρελός», είπε ο “Ζοτς”.
Φυσικά, δεν γινόταν να μην μιλήσει και ο Τζόρντι Μπερτομέου, ο οποίος αναφέρθηκε στα όσα έχει επιτύχει η διοργάνωση τα τελευταία 15 χρόνια
«Καλώς ήρθατε σε μια πόλη που πάντα απολαμβάνει το μπάσκετ και ήταν πάντα ο προορισμός μεγάλων γεγονότων. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους χορηγούς μας για τη στήριξή τους. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να κλείσουμε τη σεζόν με ένα Final 4 στο οποίο συμμετέχουν τέσσερις κορυφαίες ομάδες και θα μονομαχήσουν για τον τίτλο. Συγχαρητήρια στις τέσσερις ομάδες αλλά και στις υπόλοιπες που συμμετείχαν στη φετινή διοργάνωση. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους προπονητές και στους παίκτες. To Final 4 είναι ένα παγκόσμιο γεγονός που προσελκύει το ενδιαφέρον και στις πέντε ηπείρους. Έχουμε πετύχει πολλά αυτά τα τελευταία 15 χρόνια. Μετά από τόσα χρόνια οι σύλλογοι έχτισαν μια μεγάλη διοργάνωση. Απολαύστε τη διοργάνωση, απολαύστε το μπάσκετ και θα σας δούμε όλους του χρόνου σε μια επίσης πολύ όμορφη χώρα, το Βερολίνο».
Οι βραβεύσεις:MVP: Νεμάνια Μπιέλιτσα (Φενέρμπαχτσε)Κορυφαίος σκόρερ: Τέιλορ Ροτσέστι – 397 πόντοι (Νίζνι)Κορυφαίος αμυντικός: Μπράιαντ Ντάνστον (Ολυμπιακός)Κορυφαίος νέος παίκτης: Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς (Ερυθρός Αστέρας)Κορυφαία πεντάδα: Βασίλης Σπανούλης (Ολυμπιακός), Μπόμπαν Μαριάνοβιτς (Ερυθρός Αστέρας), Μίλος Τεόντοσιτς (ΤΣΣΚΑ Μόσχας), Νεμάνια Μπιέλιτσα (Φενέρμπαχτσε), Φελίπε Ρέγες (Ρεάλ Μαδρίτης)

Σχετικά άρθρα