Λουκουμάδες μπανάνα...ΘΑ ΞΕΤΡΕΛΑΘΕΙΤΕ!

14 Μαΐου 2015

Συστατικά:

4 μπανάνες 
1 κ.σ. άχνη ζάχαρη
1 ασπράδι αβγού
κανέλα

Για το χυλό
3 κ.σ. αλεύρι
9 κ.σ.  χλιαρό νερό
2-3 κ.σ. από τη μαρινάδα
ελάχιστο λάδι

Για τη μαρινάδα
1 κ.σ. λεμόνι
1/2 κ.σ. ρούμι
1 κ.σ. μαδέρα
1/2 κ.σ. σέρι
1/2 κ.σ. κονιάκ
1/2 κ.σ. λικέρ κεράσι

 

Οδηγίες:

  • Ξεφλουδίζουμε τις μπανάνες και τις κόβουμε σε 3-6 κομμάτια. 

1. Ανακατεύουμε καλά όλα μαζί τα υλικά της μαρινάδας.

2. Πασπαλίζουμε τις μπανάνες με την άχνη, περιχύνουμε με τη μαρινάδα και αφήνουμε για 15 λεπτά να μαριναριστούν.

3. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε σταδιακά με το λάδι και το νερό, μέχρι να γίνει ένας λείος.

4. Προσθέτουμε 2 κουταλιές από τη μαρινάδα. Δουλεύουμε λίγο ακόμη το χυλό. Τον αφήνουμε να σταθεί σε δροσερό μέρος για 30 λεπτά.

5. Χτυπάμε το ασπράδι με ελάχιστο αλάτι να γίνει μαρέγκα (να στέκεται στο κουτάλι) και την αναμειγνύουμε ανακατεύοντας ελαφρά από κάτω προς τα πάνω με το χυλό.

6. Βουτάμε ένα-ένα τα κομμάτια μπανάνας στο χυλό και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.

7. Βγάζουμε τους λουκουμάδες μπανάνας και τους βάζουμε σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθεί το επιπλέον λάδι.

Σερβίρουμε πασπαλισμένους με άχνη ζάχαρη και κανέλα, αλλά και με μέλι αν επιθυμούμε.





http://www.gourmed.gr/

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ