Ψαρονέφρι γεμιστό με προσούτο και σάλτσα μανιταριών

14 Μαΐου 2015

Συστατικά:

2 ψαρονέφρια των 500 γρ. το καθένα
8 φέτες προσούτο
½ φλιτζάνι γαλέτα
2 κουταλιές της σούπας δεντρολίβανο
2 κουταλιές της σούπας θυμάρι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι & πιπέρι

Για τη σάλτσα
350 γρ. μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
1 φλιτζάνι ζωμός κοτόπουλου

 

Οδηγίες:

Χτυπάμε τα ψαρονέφρια λίγο για να ανοίξουν. Κόβουμε το προσούτο σε κομμάτια. Ανακατεύουμε με τη γαλέτα, τα μυρωδικά και το λάδι. Με αυτό το μείγμα γεμίζουμε το ψαρονέφρι. Τα γυρίζουμε ρολό και τα τυλίγουμε. Αλείφουμε απ’ έξω με επιπλέον λάδι, αλάτι και πιπέρι και σοτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λάδι ακόμα.

Ρίχνουμε τα μανιτάρια στο τηγάνι και τα γυρίζουμε μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Προσθέτουμε το σκόρδο. Σβήνουμε με το κρασί. Μόλις πάρουν βράση, προσθέτουμε το ζωμό και σκεπάζουμε το σκεύος με το καπάκι. Σιγομαγειρεύουμε για 20-30 λεπτά, μέχρι να πήξει η σάλτσα και να είναι έτοιμο το κρέας.

 

 

 

http://www.gourmed.gr/

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Edgar Wallace
Η Σκέψη της ημέρας
3:17 Edgar Wallace