ΜΥΡΩΔΙΑ ΘΑΛΑΣΣΑΣ: Σπαγγέτι αλά μαρινάρα

14 Μαΐου 2015

Μια σάλτσα που ανήκει στη βασιλική αυλή των σαλτσών!Η μαρινάρα είναι από τις πιο αγαπημένες συνοδείες ζυμαρικών. Η συγκεκριμένη συνταγή σας εξασφαλίζει ένα πεντανόστιμο αποτέλεσμα.Δοκιμάστε να τη φτιάξετε μόνοι σας και οι απαιτήσεις για τις αντίστοιχες των εστιατορίων θα αυξηθούν κατακόρυφα!

Συστατικά:

300 γρ. γαρίδες
300 γρ. αχιβάδες, (
vongole)  μύδια και στρείδια με το κέλυφος

300 γρ. καλαμαράκια
1/2 φλ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
3 κ.σ. μαϊντανό
1 κ.γλ. τριμμένη καυτερή πιπεριά
300 γρ. σουπιές
αλάτι, μαύρο πιπέρι
1/2 φλ. λευκό κρασί
500 γρ. σπαγγέτι

 

Οδηγίες:

  • Καθαρίζουμε τα μύδια και τα στρείδια και τα αφήνουμε να μουλιάσουν σε κρύο νερό για μία ώρα.
  • Κόβουμε τα καλαμαράκια σε ροδέλες κι αφήνουμε τα πλοκάμια ολόκληρα.
  • Δεν αποφλοιώνουμε τις γαρίδες.

 

1. Ρίχνουμε 3 κουταλιές ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και προσθέτουμε τα μύδια και τα στρείδια για να τα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά περίπου. Πετάμε όσα μύδια ή στρείδια δεν έχουν ανοίξει.

2. Σε ένα άλλο τηγάνι ζεσταίνουμε 6 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο, το μαϊντανό και την πιπεριά σε μέτρια φωτιά.

 

3. Προσθέτουμε τα καλαμαράκια, τις σουπιές, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε να σοταριστούν λίγο, σβήνουμε με το κρασί κι αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά.

 

4. Προσθέτουμε τις γαρίδες, τα στρείδια και τα μύδια. Ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε για 5 λεπτά ακόμα.

 

5. Αποσύρουμε τη σάλτσα από τη φωτιά και σκεπάζουμε το τηγάνι.

 

6. Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό.

 

7. Στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τα θαλασσινά.

 

8. Το ξαναβάζουμε στη φωτιά για 2 λεπτά μέχρι να ενωθούν οι γεύσεις και στη συνέχεια σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό.




http://www.gourmed.gr/

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ