Λάμψη αστέρων στην πρεμιέρα του «Αστακού» του Γιώργου Λάνθιμου στις Κάννες

15 Μαΐου 2015

Ολα τα αστέρια της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου συγκέντρωσαν πάνω τους τα φλας των φωτογράφων στις Κάννες, όπου το «The Lobster» κάνει την επίσημη πρεμιέρα του.Η Ρέιτσλ Βάιζ, ο Κόλιν Φάρελ, η Λέα Σεϊντού, η Αγγελική Παπούλια, ο Τζον Σι Ράιλι και οι άλλοι λαμπεροί πρωταγωνιστές του φιλμ φωτογραφήθηκαν για την πρεμιέρα της ταινίας, που συμμετέχει στο διαγωνιστικό τμήμα του 68ου Φεστιβάλ των Καννών.

Είναι η πρώτη ταινία έλληνα σκηνοθέτη που συμμετέχει στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα των Καννών μετά από 17 ολόκληρα χρόνια και το «Μια Αιωνιότητα και μια Μέρα» του αείμνηστου Θόδωρου Αγγελόπουλου.

Μια συμπαραγωγή Ιρλανδίας, Ελλάδας, Γαλλίας, Ολλανδίας και Βρετανίας, η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου είναι μια αντισυμβατική ιστορία αγάπης, τοποθετημένη σε ένα δυστοπικό, κοντινό μέλλον, όπου όλοι οι μοναχικοί άνθρωποι, σύμφωνα με τους κανόνες της Πόλης, συλλαμβάνονται και μεταφέρονται στο Ξενοδοχείο. Εκεί είναι υποχρεωμένοι να βρουν έναν ταιριαστό σύντροφο μέσα σε 45 μέρες. Αν αποτύχουν μεταμορφώνονται σε ένα ζώο της επιλογής τους κι απελευθερώνονται στο Δάσος. Ενας απελπισμένος άντρας το σκάει από το Ξενοδοχείο στο Δάσος εκεί όπου ζουν οι Μοναχικοί κι εκεί ερωτεύεται, ακόμη κι αν αυτό είναι ενάντια στους κανόνες τους.Το «The Lobster» είναι η τέταρτη ταινία του Γιώργου Λάνθιμου μετά την «Κινέτα», τον «Κυνόδοντα» (που συμμετείχε στο «Ενα Κάποιο Βλέμμα» του Φεστιβάλ Καννών το 2009) και τις «Αλπεις», ενώ το φιλμ σηματοδοτεί την τρίτη συνεργασία του στο σενάριο με τον Ευθύμη Φιλίππου, μαζί με τον οποίο είχαν κερδίσει το βραβείο Σεναρίου για τις «Αλπεις» στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.

tanea.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πώς αναγνωρίζουμε τους εγωιστές ανθρώπους;
Τι είναι οι εγωιστές; Κάποτε μου είπε...