Πρίντεζης: «Είναι εθνική υπόθεση»

Ο Ολυμπιακός αύριο διεκδικεί το την Ευρωλίγκα και ο Γιώργος Πρίντεζης στη συνέντευξη Τύπου του τελικού τόνισε ότι δεν έχει σημασία αν είναι ο Ολυμπιακός ή ο Παναθηναϊκός στον τελικό αφού είναι εθνική υπόθεση.
Αναλυτικά:
«Έτσι όπως είναι η κατάσταση στη χώρα μας είναι εθνική υπόθεση, ανεξάρτητα από χρώματα, είτε είναι Ολυμπιακός, είτε Παναθηναϊκός. Πολύς κόσμος είναι περήφανος που νικήσαμε το φαβορί στον ημιτελικό. Το μήνυμα στα παπούτσια είναι ένα σλόγκαν μιας εταιρείας που πήρε αυτή την πρωτοβουλία», είπε αρχικά ο Γιώργος Πρίντεζης.
Σχετικά με τον τελικό είπε: «Για μας είναι χαρά να παίζουμε σε ένα ακόμη Final 4 κι έναν ακόμη τελικό, ειδικά από τη στιγμή που δεν αρχίσαμε καλά τη σεζόν και είχαμε προβλήματα με αρκετούς τραυματισμούς. Κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι χθες και τώρα περιμένουμε έναν μεγάλο τελικό απέναντι στη Ρεάλ, που παίζει πολύ καλά στην έδρα μας. Θα πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι για να νικήσουμε».
Για το γεγονός ότι η Ρεάλ απέκλεισε πέρυσι τον Ολυμπιακό και αν αυτό αποτελεί έξτρα κίνητρο: «Ο τελικός είναι πάντα τελικός, ένα διαφορετικό παιχνίδι. Ξέρουμε τον τρόπο να παίζουμε στα μεγάλα ματς, έχουμε το χαρακτήρα γι’ αυτό. Μας αρέσει να παίζουμε τέτοια παιχνίδια. Θα είναι ένα διαφορετικό ματς από τα περσινά. Η Ρεάλ είναι πολύ δυνατή, παίζει καλά στην έδρα της και θα πρέπει να δούμε τι θα γίνει».
Για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έχει χαρακτήρα που κυνηγάει τη νίκη μέχρι το τέλος: «Μας αρέσει να παίζουμε τα παιχνίδια μέχρι το τέλος. Δουλέψαμε σε αυτό, αλλά και οι παίκτες έχουν αυτό το χαρακτήρα. Έχει σημασία να παίξουμε όσο καλύτερα μπορούμε και να το απολαύσουμε. Κάποιες φορές είναι απίθανο, αλλά για μένα το πιο σημαντικό είναι αυτό και μέχρι τώρα τα πάμε πολύ καλά».
Για το αν κάνει υπερβάσεις ο Ολυμπιακός: «Επειδή έχουμε το μικρότερο μπάτζετ και κερδίζουμε, αυτό το κάνει απροσδόκητο. Κατά τα άλλα, δουλεύουμε πολύ σκληρά και προσπαθούμε να βγάλουμε στο παρκέ τα πράγματα που φέρνουν τη νίκη».
Για την ψυχραιμία στο τέλος των αγώνων και πως καταφέρνουν να ευστοχούν στα κρίσιμα καλάθια: «Αυτό που μάθαμε είναι πως δεν τελειώνει ένα ματς πριν την τελευταία κόρνα. Ένας αγώνας κρατά 40 λεπτά, υπάρχουν πολλά παραδείγματα. Είμαι τυχερός που έχω συμπαίκτες όπως ο Σπανούλης και ο Σλούκας, που αντέχουν στην πίεση. Κι όλοι ξέρουν πόση πίεση υπάρχει στην Ελλάδα. Δεν είναι μόνο θέμα τύχης, αλλά και χαρακτήρα».

Σχετικά άρθρα