Ξέσπασε… η Σαουθάμπτον (video)

Με το εντυπωσιακό 6-1 η Σαουθάμπτον έφτασε στην νίκη στην έδρα της κόντρα στην Άστον Βίλα για την 37η αγωνιστική και έτσι ελπίζει σε ευρωπαϊκό εισιτήριο! Με τον Μανέ να πετυχαίνει ιστορικό χατ-τρικ! Οι «Άγιοι» επέστρεψαν στις επιτυχίες, μετά από σερί 0-1-3, και ήταν αγωνιστικά… δαιμονισμένοι! Η γηπεδούχος ανέβηκε στους 60 βαθμούς και είναι στο -2 από την 5η Λίβερπουλ. Οι «χωριάτες» έχασαν μετά από δυο σερί νίκες και με 28 πόντους είναι στο +4 από την ζώνη υποβιβασμού…       

Οι «Άγιοι» προηγήθηκαν 4-0 στο 27’, και όπως αναφέραμε, ο  Μανέ έγραψε ιστορία, καθώς σε διάστημα δύο λεπτών και 56 δευτερολέπτων πέτυχε τρία γκολ, σκοράροντας στο 13ο, στο 14ο και στο 16ο λεπτό. Αυτό είναι, μάλιστα το πιο γρήγορο χατ τρικ στην ιστορία της Πρέμιερ, καθώς το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε από τις 28 Αυγούστου 1994 ο Ρόμπι Φάουλερ με τρία γκολ σε τέσσερα λεπτά και 33 δευτερόλεπτα. Παράλληλα, το επίτευγμα του Μανέ, αποτελεί και ρεκόρ για το πιο «σύντομο» χατ-τρικ, καθώς το προηγούμενο κατείχε από το 2003 ο Ντουάιτ Γιορκ της Μπλάκμπερν, που είχε πετύχει τρία γκολ μέχρι το 22’.

Δυο γκολ σημείωσε ο Λονγκ στο 26’ και στο 38’, με την Άστον Βίλα να πετυχαίνει το γκολ της τιμής στο 45’ με τον Μπεντέκε. Το τελικό 6-1 διαμόρφωσε στο 81’ ο Πελέ για τη Σαουθάμπτον.

Οι συνθέσεις
ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ: Γκατσανίγκα, Κλάιν, Φοντέ, Αλντερβάιρελντ, Μπέρτραντ, Γουανιάμα, Σ.Ντέιβις (72’ Γιοσίντα), Γουόρντ-Πρόους (80’ Τζούρισιτς), Μανέ, Λονγκ, Πελέ (85’ Ελία).
AΣΤΟΝ ΒΙΛΑ: Γκίβεν, Μπακούνα (67’ Λόουτον), Φλάαρ, Οκόρε, Χάτον, Γουέστγουντ, Ντελφ, Κλέβερλι, Ενζόγκμπια (57’ Ανγκμπολαχόρ), Γκρέιλις (82’ Σινκλέρ), Μπεντεκέ.

Πατήστε πάνω και δείτε σε βίντεο όλα τα γκολ της αναμέτρησης

Σχετικά άρθρα