Φουστέρ και έτοιμος για τελικό!

Πάτησε γκάζι στο δεύτερο ημίχρονο του φιλικού με τον Παναιτωλικό ο Ολυμπιακός και με ηγέτη τον Νταβίντ Φουστέρ νίκησε με 3-0 δείχνοντας ότι είναι σε καλό βαθμό ετοιμότητας ενόψει του τελικού του Κυπέλλου κόντρα στην Ξάνθη το ερχόμενο Σάββατο στο ΟΑΚΑ.
Ο Ολυμπιακός μπλοκαρίστηκε στο πρώτο μέρος αλλά ξέσπασε στην επανάληψη με τον Φουστέρ να σκοράρει δύο φορές και τον επίσης πολύ καλό Φράνκο Χάρα να σκοράρει και να δημιουργεί ευχάριστους προβληματισμούς στον Περέιρα για τις επιθετικές επιλογές του τελικύ.
Γενικά οι ερυθρόλευκοι έδειξαν διάθεση και είχαν καλό ρυθμό, ενώ εκτός από τον Φουστέρ που έκανε εξαιρετικό ματς, πήγαν πολύ καλά οι Μήτρογλου, Χάρα και σε διαστήματα είχαν καλές επιλογές και ενέργειες οι Φορτούνης, Μπενίτες. Θετικό ότι έδειξε σε πολύ καλή κατάσταση ο Σαλίνο που είναι πιθανό να παίξει στον τελικό αν δεν προλάβει ο Ομάρ.
Ο Παναιτωλικός που ήταν πολύ καλός στο α μέρος παρά τις απουσίες του είχε δοκάρι στο 5′ με την κφαλιά του Βιγιαφάνιες από τη σέντρα του Κέβιν, με τον Ολυμπιακό να αντιδρά στη συν΄χεια με τέσσερις ευκαιρίες. Στο 7 και στο 9 οι προσπάθειες του Φουστέρ δεν βρήκαν στόχο για λίγο, ενώ ο Ράφαελ απέκρουσε τα σουτ του Μπενίτες στο στο 15 και του Μήτρογλου στο 16.
Από εκείνο το σημείο ο Ολυμπιακός αποδιοργανώθηκε με τον τραυματισμό στο κεφάλι του Εντινγκά από τη σύγκρουσή με τον Ρουσκουγιέδα, αλλά και την αλλαγή στις πτέρυγες με Φουστέρ και Φορτούνη να μη βολέύονται σε αυτή την έμπνευση του Περέιρα, με συνέπεια να μην μπορεί να κάνει φάσεις, με εξαίρεση δύο άστοχα σουτ των Φουστέρ και Μπενίτες.
Ο Παναιτωλικός είχε την καλύτερη ευκαιρία για να προηγηθεί στο 39 όταν ο Γοδόι βρήκε τον Ρουσκουγιέδα με έξοχη κάθετη πάσα, αλλά ο Αργεντινός καθυστέρησε και αστόχησε μόνος του με τον Ρομπέρτο.
Στο πρώτο μέρος ο Ολυμπιακός πήρε αρκετά από τις ενέργειες των Φουστέρ και Μήτρογλου που έδειξαν σε καλή κατάσταση, αλλά σε μεγάλα διαστήματα εγκλωβίστηκε στην καλή αμυντική λειτουργία των φιλοξενούμενων με συνέπεια να μην μπορεί να απειλήσει. Με σοβαρή βέβαια την εξήγηση ότι απουσίαζε ο Τσόρι, παίκτης που μπορεί να δίνει εξτρά λύσεις σε κλειστές άμυνες.
Όλα άλλαξαν με τη σφραγίδα του Φουστέρ πολύ γρήγορα στην επανάληψη. Κι ο Ολυμπιακός πέτυχε τρία γκολ μέσα σε ένα τέταρτο!
Στο 48 ο Μπουχαλάκης σέντραρε στον Φορτούνη που με τη μία βρήκε τον Φουστέρ κι ο αρχηγός του Ολυμπιακού άνοιξε εύκολα το σκορ.
Το 2-0 έγινε στο 52 με καταπληκτικό αριστερό σουτ του Φουστέρ που ήταν αδύνατο να εξουδετερώσει ο Στεφανάκος. Είχε προηγηθεί πάσα του Χάρα στον σκόρερ.
Ο Αργεντινός έγραψε το 3-0 στο 61 εκμεταλλευόμενος τη σύγχυση που δημιούργησε στα στόπερ του Παναιτωλικού ο Διαμαντάκος.
Ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού έκανε σωτήριες επεμβάσεις στο τετ-α-τετ με τον Φορτούνη στο 69 και στο σουτ του Χάρα στο 72′. Στο 85 ο Φουστέρ παραλίγο να κάνει χατ τρικ αλλά το απευθείας σουτ που επιχείρησε έφυγε έξω. Και στο 90 έχασε μεγάλη ευκαιρία από κοντά ο Διαμαντάκος.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Στ. Τριτσώνης (Φαντόπουλος-Τουμπακάρης). Τέταρτος διαιτητής: Σπάθας.
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Χάρα-Λάζαρ, Κέβιν, Γοδόι
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο (46 Γιαννιώτης-76 Χουτεσιώτης), Σαλίνο, Αυλωνίτης (46 Μποτία), Σιόβας, Μαζουακού, Εντινγκά (15 Μιλιβόγεβιτς), Κασάμι (46 Μπουχαλάκης), Φορτούνης, Φουστέρ, Μπενίτες (46 Χάρα), Μήτρογλου (46 Διαμαντάκος).
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Ράφαελ (46 Στεφανάκος-88 Κολοβούρης), Μύγας (88 Χαντάκιας), Κούσας, Μαλεζάς, Κέβιν, Γοδόι, Λάζαρ (83 Κωνσταντινόπουλος), Φωτάκης (71 Μήλιος), Ρουσκουγιέδα (80 Βασιλάρης), Βιγιαφάνες (88 Ζαρκάδας), Μορένο (55 Θεοδωρίδης).

Σχετικά άρθρα