Γιατί μπαίνει πωλητήριο στη βίλα του Πικάσο;

17 Μαΐου 2015

Να πουλήσει την έπαυλή του Πάμπλο Πικάσο στις Κάννες σχεδιάζει η εγγονή του για να χρηματοδοτήσει το φιλανθρωπικό της έργο.

Παράλληλα, η 64χρονη Μαρίνα Πικάσο πρόκειται να δημοπρατήσει 126 κεραμικά έργα του παππού της.

Ήδη, η Μαρίνα Πικάσο δέχτηκε προσφορά 150 εκατομμυρίων ευρώ για την έπαυλη του καλλιτέχνη, την πολυτελή "La Californie" που υπήρξε και το εργαστήριό του την εποχή που εκείνη ήταν παιδί, δήλωσε σήμερα η ίδια στην εφημερίδα Nice-Matin.

«Θα είναι για μένα ένας τρόπος να γυρίσω σελίδα σε μία μάλλον οδυνηρή εμπειρία», δήλωσε η Μαρίνα Πικάσο και πρόσθεσε ότι δεν έχει πολλές ευχάριστες αναμνήσεις από το σπίτι αυτό.

Η εγγονή του μεγάλου καλλιτέχνη δεν έβλεπε συχνά τον παππού της, ο οποίος ζούσε με την τελευταία σύντροφό του, την Ζακλίν, όταν εκείνη ήταν παιδί.

Η Μαρίνα Πικάσο, η οποία έχει πέντε παιδιά, τρία από αυτά υιοθετημένα, έχει εδώ και χρόνια πλούσιο φιλανθρωπικό έργο και πριν από 25 χρόνια είχε χρηματοδοτήσει ένα χωριό για 350 ορφανά στο Βιετνάμ.

Ο οίκος δημοπρασίας Sotheby's ευελπιστεί να συγκεντρώσει 6-8 εκατομμύρια ευρώ από την πώληση των κεραμικών έργων του Πικάσο.

«Φυσικά πουλάω. Αλλά είναι κι ένας τρόπος μοιράσματος», σχολίασε η Μαρίνα Πικάσο.

Πρόθεσή της είναι να χρησιμοποιήσει τα έσοδα από την πώληση για τη χρηματοδότηση έργων για τους ηλικιωμένους και τους εφήβους στη Γαλλία.

 

 

http://www.kontranews.gr/


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ