«Δυσκολίες» για Περέιρα

Η πρόβα του Ολυμπιακού για τον τελικό του Κυπέλλου, στο φιλικό του Σαββάτου με τον Παναιτωλικό, οδήγησε σε θετικά συμπεράσματα όσον αφορά στη διάθεση και στη δίψα των παικτών της ομάδας να παίξουν στο ΟΑΚΑ και να βοηθήσουν για το νταμπλ. 
 
Παρότι οι ερυθρόλευκοι δεν βρήκαν τρόπους για το γκολ στο πρώτο ημίχρονο,έβαλαν τρία και μπορούσαν άλλα τόσα στην επανάληψη, με τον Βίτορ Περέιρα να παρουσιάζεται φανερά ευδιάθετος για τη βελτίωση της εικόνας που είχε η ομάδα του σε σχέση με τις εμφανίσεις της τον τελευταίο μήνα. Οι οποίες είχαν πράγματι προκαλέσει έντονη ανησυχία σχετικά με την ετοιμότητα της ομάδας που έδειχνε εντελώς εκτός ρυθμού μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος. 
 
Ο Πορτογάλος θα έχει δύσκολη δουλειά όσον αφορά στις επιθετικές επιλογές του για την ενδεκάδα του τελικού. Γιατί όλοι οι διαθέσιμοι επιθετικοί του Ολυμπιακού είχαν κέφια και έδειξαν πανέτοιμοι για βασικοί στο ματς με την Ξάνθη.
 
Στο πρώτο ημίχρονο ο Μήτρογλου έκανε το καλύτερο παιχνίδι του εδώ και καιρό, παρότι δεν σκόραρε. Ήταν απλός και ομαδικός, έκανε και εντυπωσιακές ενέργειες, ήταν κινητικός, έβγαινε πολύ από την περιοχή και βοηθούσε στην παραγωγή του παιχνιδιού.
 
Ο Μπενίτες μπορεί να μην ήταν τόσο καλός όσο σε προηγούμενα ματς, όμως σε αρκετές περιπτώσεις εμφανίστηκε πάλι απειλητικός, με μεγάλο προσόν του την ταχύτητα στις εφορμήσεις προς την αντίπαλη περιοχή. 
 
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Χάρα έπαιξε πάρα πολύ καλά, απαλλαγμένος από το άγχος που έχει συνήθως όταν υπάρχει πολύς κόσμος στις εξέδρες και ακούγονται γκρίνιες εάν κάνει κάποιο λάθος. Ο Αργεντινός ήταν δραστήριος, είχε έξοχες συνεργασίες με τους συμπαίκτες του, δημιούργησε και εκτέλεσε. Ο Περέιρα τον εμπιστεύεται πάντοτε και δεν θα είναι έκπληξη αν τον βάλει από την αρχή στο ΟΑΚΑ.
 
Πολλή ενέργεια έδωσε στην ομάδα ο Διαμαντάκος, ο οποίος φυσικά δεν έχει πιθανότητες για να παίξει το Σάββατο αλλά ήταν σε εξαιρετική κατάσταση, με τρεξίματα, δυνάμεις και συμμετοχή σε κάθε επιθετική προσπάθεια.
 
Κι ο Φουστέρ είχε ηγετική παρουσία σε όλο το παιχνίδι, παίζοντας στη δεξιά πλευρά αλλά με συμμετοχή σε πολλά μέρη του γηπέδου, με ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο και με καταπληκτικά τελειώματα στην επανάληψη. 
 
Αν, λοιπόν, για τις θέσεις της άμυνας και των χαφ υπάρχει σαφής εικόνα με Ρομπέρτο, Σαλίνο (ή Ομάρ),Μασουακού, Μποτία, Σιόβα, Εντινγκά, Μιλιβόγεβιτς και Τσόρι, για τις άλλες τρεις θέσεις της ερυθρόλευκης ενδεκάδας για τον τελικό, θα πρέπει να περιμένουμε τις τελικές αποφάσεις του Περέιρα. 
 
Με τους Ντοσεβί, Μπενίτες, Μήτρογλου να είναι οι επιλογές του στα τελευταία ματς, αλλά με Φουστέρ και Χάρα να δείχνουν ότι δικαιούνται θέση στο αρχικό πλάνο…

Σχετικά άρθρα