«Η νομική διαδικασία κατά Γιαννακόπουλου έχει ξεκινήσει»

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Ευρωλίγκας μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο πλαίσιο του Final 4 τόνισε ότι η διοργανώτρια αρχή έχει ήδη ξεκινήσει τις νομικές διαδικασίες κατά του Δημήτρη Γιαννακόπουλου ενώ τόνισε ότι γνωρίζει πως εκείνος είναι ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός.
Αφορμή για αυτή την εξέλιξη αποτελεί η επίθεση και το ντου Γιαννακόπουλου στα αποδυτήρια των διαιτητών του αγώνα του Παναθηναϊκού με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας για τα play off της Ευρωλίγκας, σύμφωνα με τα όσα κατέγραψαν στο φύλλο αγώνα οι 3 διαιτητές.
Θυμίζουμε ότι η Ευρωλίγκα έχει τιμωρήσει τον Παναθηναϊκό για αυτή κυρίως την υπόθεση με πρόστιμο ύψους 150.000 ευρώ.
«Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος λειτούργησε πέρα από τους κανονισμούς. Ο Παναθηναϊκός δεν φταίει για το τι κάνει ένας άνθρωπος. Έχει τη δύναμη και την εξουσία για να το κάνει. Δεν μπορούμε λοιπόν, να τιμωρήσουμε χιλιάδες φιλάθλους για έναν άνθρωπο. Η νομική διαδικασία κατά του Γιαννακόπουλου έχει ξεκινήσει», είπε αρχικά ο Τζόρντι Μπερτομέου.
Και συνέχισε λέγοντας πως «Οι δικηγόροι ετοιμάζουν τη δίκη σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία για να τιμωρηθεί εκτός των αθλητικών νόμων για όσα έκανε. Και φυσικά είναι ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού. Είναι χωρίς αμφιβολία ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού. Το ξέρω ότι είναι ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού. Όλοι γνωρίζουν ότι είναι ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού. Θα έχει συνέπειες και εκτός αθλητισμού».
Ο εκτελεστικός διευθυντής της Ευρωλίγκας αναφέρθηκε και στις ποινές που επιβλήθηκαν στον Ολυμπιακό για την είσοδο των οπαδών του στο game 4 με την Μπαρτσελόνα προκειμένου να πανηγυρίσουν την πρόκριση της ομάδας τους στο Final 4.
«Η Ευρωλίγκα δεν είναι ευχαριστημένη με τα αρκετά άσχημα περιστατικά που έγιναν στα γήπεδα ορισμένων ομάδων. Αν οι σύλλογοι δεν μπορούν να παρέχουν ασφάλεια στις περιοχές της ευθύνης τους, αν οι οπαδοί εισβάλουν στο γήπεδο στο τέλος του αγώνα και αν τίθεται σε κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα των παικτών, των διαιτητών και των άλλων παραγόντων, θα πρέπει να τιμωρούμε τέτοιες συμπεριφορές. Είναι άλλο πράγμα τα επεισόδια έξω από το γήπεδο, όπως έγινε στο Βελιγράδι. Εκεί πρωτίστως είναι ευθύνη των αρχών της πόλης. Προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε συλλογικά το πρόβλημα της βίας», ήταν τα λόγια του Μπερτομέου.
Τη συνέντευξη Τύπου δεν μονοπώλησαν οι δύο αιώνιοι. Ο Μπερτομέου έκανε ξεκάθαρο πως δεν είναι στα σχέδια της Ευρωλίγκας η κατάργηση ή αλλαγή του Final 4 ακθώς όπως είπε έιναι ένα επιτυχημένο μοντέλο.
«Δεν υπάρχει πρόθεση να εγκαταλείψουμε το Final Four για το εγγύς μέλλον. Η τρέχουσα δομή της διοργάνωσης είναι πιο ελκυστική, γιατί είναι απρόβλεπτη και πιο εμπορική. Ξέρετε καλά πως η ΤΣΣΚΑ είναι πιο πιθανό να νικήσει τον Ολυμπιακό σε μια σειρά αγώνων, αλλά σε έναν νοκ άουτ αγώνα ο Ολυμπιακός κατάφερε να κάνει αυτό το θαύμα. Εκεί έγκειται η ομορφιά του Final Four», είπε χαρακτηριστικά.
Όπως ήταν λογικό στο προσκήνιο ήρθε και η διαφαινόμενη κόντρα FIBA – Ευρωλίγκας για την οποία είπε: «Ξέρω ότι η FIBA έχει στείλει κάποιες προτάσεις στις εθνικές ομοσπονδίες και σχεδιάζει μια νέα διοργάνωση. Δεν έχω να πω κάτι, πέρα από το ότι έχω πίστη στη δύναμη της Ευρωλίγκας, μιας διοργάνωσης που αναπτύσσεται διαρκώς και μπορεί να φτάσει σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα. Αν κάποιος έχει πρόθεση να μοιράσει στις ομάδες 150 εκατ. ευρώ, όπως υπόσχεται να κάνει η FIBA και λέει πως μπορεί να το κάνει, τότε να τα πάρουν οι ομάδες χωρίς να το σκεφτούν. Είναι ένα πολύ μεγάλο ποσό βέβαια, ειδικά σε μια αγορά που δεν πρόκειται να αυξηθεί πάνω από το 10%».
Σχετικά με το Final 4 του 2017 τόνισε: «Για το 2017 έχουμε έξι υποψήφιες πόλεις. Μια από αυτές είναι το Βελιγράδι, που έχει ένα πολύ καλό γήπεδο, αλλά υστερεί σε υποδομές. Καλή είναι και η υποψηφιότητα του Κάουνας. Συζητάμε το ενδεχόμενο να γίνεται ένα Σούπερ Καπ Ευρώπης μεταξύ των νικητών της Ευρωλίγκας και του Eurocup, αλλά θα πρέπει να βρούμε ημερομηνία στο καλεντάρι και να βρούμε το format».

Σχετικά άρθρα