Με το καλημέρα… κορυφή η Κυριακοπούλου

Τα προγνωστικά που ήθελαν τον σημερινό αγώνα στο επί κοντώ των γυναικών στο Diamond League της Σαγκάης να είναι ελληνική υπόθεση, επιβεβαιώθηκαν στον αγωνιστικό χώρο.
Η Νικόλ Κυριακοπούλου και η Κατερίνα Στεφανίδη δεν άφησαν καμία άλλη αθλήτρια να μπει ανάμεσα τους και…κράτησαν την κορυφή μόνο για εκείνες.
Νικήτρια αναδείχθηκε η Κυριακούλου, που έκανε εντυπωσιακό ντεμπούτο στη σεζόν με το..επιβλητικό 4,73 μ., που είναι η κορυφαία επίδοση στον κόσμο. Η Κυριακοπούλου χρειάστηκε μάλιστα δύο φορές να …νικήσει τον πήχη με την τρίτη προσπάθεια, τόσο στο 4,58 μ., όσο και στο 4,68 μέτρα.
Η αθλήτρια του Μανώλη Καραγιάννη, μετά το 4,73 μ. επέλεξε να μην δοκιμάσει υψηλότερο. Το 4,73 μ. είναι και η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στον ανοιχτό στίβο, δεδομένο του ότι το απόλυτο πανελλήνιο ρεκόρ είναι 4,80 μ. και ανήκει στην Κυριακοπούλου από το χειμώνα.
Καλό αγώνα πραγματοποίησε και η Κατερίνα Στεφανίδη, που έμεινε στα 4,58 μέτρα. Η ασημένια πρωταθλήτρια Ευρώπης, στη συνέχεια άφησε – όπως και η Κυριακοπούλου – τα 4,63 μ. και απέτυχε στα 4,68 μέτρα. Η Στεφανίδη έχει ξεπεράσει φέτος τα 4,71 μ., που είναι η δεύτερη επίδοση στον κόσμο. Οι δύο Ελληνίδες έκαναν το πρώτο βήμα για μια καλή πορεία στη σειρά αγώνων. Η Κυριακοπούλου ξεκινάει τη διαδρομή της με 4 βαθμούς και η Στεφανίδη με δύο. Αμφότερες πρέπει να θεωρούνται φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στη συνολική βαθμολογία. Τρίτη του αγώνα ήταν η Κουβανή Γιαρισλέι Σίλβα με 4,58 μέτρα.
«Ενοιωθα πολύ δυνατή σήμερα. Είναι ωραία να νικάω στην πρώτη μου συμμετοχή στη Σαγκάη. Είναι ωραίο να αγωνίζομαι με την Κατερίνα», είπε η Κυριακοπούλου και συμπλήρωσε: «Ο επόμενος αγώνας μου θα γίνει στο Χέγκελο και ελπίζω σε μια εξίσου καλή, αλλά και καλύτερη εμφάνιση. Ανυπομονώ για τον επόμενο αγώνα Diamond Legue και ελπίζω να καταφέρω να κατακτήσω στο τέλος της σεζόν, το διαμάντι».
Από την πλευρά της η Κατερίνα Στεφανίδη είπε: «Δεν με απογοηγεύει η δεύτερη θέση, καθώς προέρχομαι από έναν μικροτραυματισμό. Η κορυφαία επίδοση στον κόσμο πήγε σε μια φίλη και είμαι χαρούμενη για εκείνη, ωστόσο εγώ θα προσπαθήσω να βρεθώ και πάλι στην κορυφή. Από εδώ και στο εξής θα προσπαθήσω ακόμη περισσότερο, προκειμένου να είμαι έτοιμη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα».

Σχετικά άρθρα