Σκάνδαλο: Οι κλήσεις στην εθνική από εταιρεία με έδραστα Νησιά Κέιμαν

Τέρμα στο ρομαντισμό του ποδοσφαίρου έρχεται να βάλει η εφημερίδα «Estadao» στη Βραζιλία αφού έφερε στη δημοσιότητα ένα απίστευτο έγγραφο.Σύμφωνα με αυτό, το 2006 μέχρι σήμερα, τις κλήσεις στην εθνική ομάδα της Βραζιλίας αποφάζιζε μια εταιρεία με έδρα της Νησιά Κέιμαν.Σύμφωνα με το δημοσίευμα της βραζιλιάνικης εφημερίδας, το 2006 υπεγράφη μια συμφωνία ανάμεσα στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Βραζιλίας και την εταιρεία ISE, η οποία εδρεύει στα Νησιά Κέιμαν, σύμφωνα με την οποία στην εθνική ομάδα θα αγωνίζονταν μόνο οι ποδοσφαιριστές που είχαν εμπορική αξία.
Ο δημοσιογράφος που ανέδειξε το θέμα, έψαξε την εταιρεία ISE και ανακάλυψε ότι είναι απλά μια βιτρίνα της εταιρείας Dallah Al-Baraka, η οποία εδρεύει στη Σαουδική Αραβία και αποτελεί έναν επενδυτικό όμιλο που ρίχνει λεφτά σε οτιδήποτε μπορεί να αποφέρει κέρδος.
Επίσης, σύμφωνα πάντα με τα έγγραφα που παρουσίασε η «Estadao», η ISE είχε άποψη ακόμα και για τους τραυματίες ποδοσφαιριστές! Και θα έπρεπε οι εξετάσεις τους να περάσουν από τα γραφεία της, προκειμένου να μην παίξουν! Με άλλα λόγια τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο για τη «σελεσάο» δεν τον είχε ούτε η ομοσπονδία, ούτε οι προπονητές, αλλά μία εταιρεία από τους Νήσους Κέιμαν!
Μάλιστα στη συμφωνία των δύο πλευρών υπήρχε και όρος που ανέφερε ότι αν κάποιος από τους «εμπορικούς» παίκτες της Βραζιλίας δεν παίξει σε κάποιο ματς η ομοσπονδία θα πλήρωνε στην εταιρεία το ποσό των 600.000 λιρών!
Το δημοσίευμα δεν έχει διαψευστεί αλλά ούτε και επιβεβαιωθεί από τις ποδοσφαιρικές αρχές της χώρας και φυσικά αυτό που δείχνει ξεκάθαρα είναι πως οι ομοσπονδιακοί τεχνικοί της «σελεσάο» δεν ήταν τίποτα άλλο από «μαριονέτες» στο παιχνίδι ανώτερων δυνάμεων στο βωμό του χρήματος!

Σχετικά άρθρα