Μπερτομέου σε πανικό

Αγανάκτηση και πολλά ερωτήματα έχει προκαλέσει η χθεσινή συνέντευξη του εκτελεστικού διευθυντή της Ευρωλίγκας, Τζόρντι Μπερτομέου στο περιθώριο του Final Four της Μαδρίτης.
Ο Μπερτομέου νιώθοντας τον κλοιό της FIBA να στενεύει και να πνίγει τα όνειρά του για συνέχιση της παντοκρατορίας του στο ευρωπαϊκό μπάσκετ σε συλλογικό επίπεδο, κάνει συνεχώς αυτοαναιρούμενες δηλώσεις τις οποίες φροντίζει πάντα να εκπορεύονται από (κατά την άποψή του) «ασφαλές» περιβάλλον. Για αυτό το λόγο οι «βαρυσήμαντες» δηλώσεις δεν γίνονται σχεδόν ποτέ σε μεγάλες συνεντεύξεις τύπου.
Είπε χθες ότι η Ευρωλίγκα έχει έσοδα εφάμιλλα του ΝΒΑ. Ερώτηση: Και τόσα χρόνια αυτά τα έσοδα γιατί δεν αποδίδονται στις ομάδες ως μπόνους νικών (όπως θα έπρεπε), παρά εδέησε να αυξήσει (τόσο όσο) την οικονομική επιβράβευση τώρα που η FIBA ολοκληρώνει το σχέδιο της δικής της Ευρωλίγκας με μεγάλα οικονομικά οφέλη για τους συλλόγους; Αφού λοιπόν λεφτά υπάρχουν, που ήταν τα λεφτά όλα αυτά τα χρόνια;
Είπε ακόμη με επιμονή ότι έχει προσφύγει στην ελληνική δικαιοσύνη κατά του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για όσα καταγράφηκαν στο φύλλο αγώνα για την επίθεση στον διαιτητή Ανκαραλί. Επανέλαβε πολλές φορές ότι γνωρίζει ότι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είναι ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού.  Ρωτήθηκε από έμπειρο συνάδελφο πως από τη στιγμή που δείχνει εμπιστοσύνη στις ελληνικές αρχές, δεν δέχεται τη μεταβίβαση των μετοχών του και επιμένει περί του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, τονίζοντας μάλιστα ότι δεν θα κινηθεί κατά του Παναθηναϊκού, αλλά εναντίον του προσώπου.  Απάντηση δεν υπήρξε. Η οικογένεια Γιαννακόπουλου αντέδρασε δια του νομικού εκπροσώπου της Μιχάλη Δημητρακόπουλου και με τη σειρά της θα κινηθεί νομικά.
Επανήλθε ,επίσης, στο θέμα ΑΕΚ σε μια απέλπιδα προσπάθεια να την φέρει στους κόλπους της, κάνοντας άλλη μια αλλαγή πλεύσης. Ενώ το Πάσχα δήλωνε στην Αγορά ότι θα εξετασθεί το ενδεχόμενο wild card για την Ευρωλίγκα, το πλάνο που παρουσίασε υπό την πίεση της FIBA δεν είχε κανένα παράθυρο για συμμετοχή τρίτης ελληνικής ομάδας. Χθες , είπε ότι υπάρχει τρόπος η ΑΕΚ να πάρει wild card για το Euro Cup.
Σε γενικές γραμμές λοιπόν ο κύριος Μπερτομέου βρίσκεται σε πανικό και πολύ δύσκολα θα καταφέρει να αποκρούσει το πλάνο της FIBA. Εκτός κι αν προσπαθήσει να ενταχθεί σε αυτό, χωρίς όμως να κάνει επ΄ουδενί κουμάντο.
Κι εν πάση περιπτώσει, ας μας μεταφέρει την πραγματική εικόνα, για να μπορέσουν οι ομάδες να συγκρίνουν και να αποφασίσουν όταν έρθει η ώρα. Αν και εδώ που τα λέμε τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Οι ημέρες της παντοδύναμης Βαρκελώνης έχουν τελειώσει.
Στα σίγουρα ο Μπερτομέου δεν θα σωθεί από τα πολλαπλά βασιλικά πλάνα κατά τη διάρκεια του τελικού της διοργάνωσης του. 

Σχετικά άρθρα