Ετοιμος για νέες… πτήσεις ο Φιλιππίδης

Η εξαιρετική του παρουσία στη Ντόχα τον αναγάγουν από νωρίς ως ένα από τα φαβορί στο επί κοντώ στην…κούρσα των Diamond League και φυσικά ως έναν από εκείνους που θα διεκδικήσουν το κάτι παραπάνω στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Πεκίνου.

Ο Κώστας Φιλιππίδης ξεκίνησε τις εμφανίσεις του στη Ντόχα στα 5,75 μ. σε μια προσπάθεια, που ανέβηκε πολύ υψηλοτέρα από ότι χρειαζόταν για να είναι έγκυρη.

«Στην Ντόχα ήταν πολύ καλά και ξεκίνησε με ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Θα μπορούσε να είχε κάνει και το 5,85 μ., ωστόσο στο συγκεκριμένο ύψος θεωρήσαμε σκόπιμο να δοκιμάσουμε και ένα βαρύτερο κοντάρι, προκειμένου να το “ξέρουμε” για τη συνέχεια. Θεωρώ πως αν είχε παραμείνει στο αρχικό κοντάρι θα είχε ένα έγκυρο άλμα», είπε ο ομοσπονδιακός προπονητής Δημήτρης Κυτέας και συμπλήρωσε: «Έχουμε κάνει κάποιες αλλαγές, που όμως δεν μπορούν να φανούν αμέσως. Νομίζω πως ο Κώστας είναι έτοιμος για ένα νέο ρεκόρ, ωστόσο για να έρθει αυτό απαιτείται να βρει και τις ιδανικές συνθήκες». Ο 29χρονος έχει ατομικό ρεκόρ 5,83 μέτρα.

Ο Φιλιππίδης θα αναχωρήσει την Πέμπτη για την Γερμανία, προκειμένου την Παρασκευή (22/5) να συμμετάσχει σε αγώνα επίδειξης στο Ρέγκεχάους. Η επόμενη εμφάνιση του Φιλιππίδη σε Diamond League, θα γίνει στο Γιουτζίν (29-30/5) κι έπειτα στη διοργάνωση της Ρώμης (4/6) και στη συνέχεια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων στο Ηράκλειο της Κρήτης

Σχετικά άρθρα