Πορτοκαλόπιτα που θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό!

<h3 class="blue">Υλικά</h3>
<ul>
<li class="ingredient2">Για την πορτοκαλόπιτα</li>
<li class="ingredient">4 αβγά</li>
<li class="ingredient">250γρ. ζάχαρη</li>
<li class="ingredient">230γρ. αραβοσιτέλαιο</li>
<li class="ingredient">120γρ. χυμό πορτοκάλι</li>
<li class="ingredient">ξύσμα από 2 πορτοκάλια</li>
<li class="ingredient">250γρ. γιαούρτι στραγγιστό</li>
<li class="ingredient">25γρ. μπέικιν πάουντερ</li>
<li class="ingredient">500γρ. φύλλο κρούστας</li>
<li class="ingredient2">Για το σιρόπι</li>
<li class="ingredient">450γρ. νερό</li>
<li class="ingredient">500γρ. ζάχαρη</li>
<li class="ingredient">1 ξυλάκι κανέλας</li>
</ul>
<div> </div>
<div> </div>
<h3 class="blue">Διαδικασία</h3>
<div class="info-left-d">
<h4 class="red me-steps">Βήμα 1</h4>
<p class="instructions">Σε ένα ταψί, ξετυλίγετε ένα προς ένα τα φύλλα κρούστας και τα αφήνετε για τουλάχιστον 1 ημέρα εκτός ψυγείου για να στεγνώσουν καλά και μετά να τα ζυγίζετε.</p>
<h4 class="red me-steps">Βήμα 2</h4>
<p class="instructions">Σε μια κατσαρόλα βράζετε το νερό με τη ζάχαρη και το ξύλο κανέλας για να προετοιμάσετε το σιρόπι. Μόλις είναι έτοιμο, το αφήνετε στην άκρη να γίνει χλιαρό.</p>
<h4 class="red me-steps">Βήμα 3</h4>
<p class="instructions">Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170°C. Σε ένα σκεύος βάζετε όλα τα υλικά μαζί για την πορτοκαλόπιτα, εκτός από το φύλλο κρούστας, και ανακατεύετε με σύρμα. Έπειτα, προσθέτετε το φύλλο κρούστας σε τρίμμα και ανακατεύετε.</p>
<h4 class="red me-steps">Βήμα 4</h4>
<p class="instructions">Μεταφέρετε το μίγμα της πορτοκαλόπιτας σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνετε στο φούρνο μέχρι να πάρει ένα όμορφο ξανθό-πορτοκαλί χρώμα.</p>
<h4 class="red me-steps">Βήμα 5</h4>
<p class="instructions">Βγάζετε την πορτοκαλόπιτα από το φούρνο και την περιχύνετε με το χλιαρό σιρόπι. Την αφήνετε να κρυώσει και σερβίρετε.</p>
<p class="instructions"> </p>
<p class="instructions"> </p>
<p class="instructions">http://www.olivemagazine.gr/</p>
</div>

Σχετικά άρθρα