Πιτσάκια απο μελιτσάνα..για απόλαυση στη δίαιτα (200 θερμίδες)

20 Μαΐου 2015

Συστατικά

  • Ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλη μελιτζάνα ακαθάριστη
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
  • ½ φλιτζάνι έτοιμη ντομάτα στον τρίφτη
  • 10 μεγάλα φρέσκα φύλλα βασιλικού
  • ½ φλιτζάνι τριμμένη μοτσαρέλα με λίγα λιπαρά

 

 

Τρόπος μαγειρέματος

1

Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

2

Βάλε αντικολλητικό μέσα σε ένα μεγάλο ταψί και άλειψε το με λίγο λάδι.

3

Κόψε τις μελιτζάνες σε 10 στρογγυλές φέτες.

4

Βάλ' τες πάνω στο λαδωμένο χαρτί και άλειψέ τες με λίγο λάδι.

5

Πασπάλισε με πιπέρι και τη σκόνη σκόρδου.

6

Ψήσε τις μελιτζάνες για 10 λεπτά.

7

Βγάλ' τες από το φούρνο και γύρισέ τες από την άλλη πλευρά.

8

Άλειψέ τες με λάδι και ψήστες για άλλα 10 λεπτά.

9

Βγάλε το ταψί από το φούρνο και γύρισε το φούρνο σου στο γκριλ.

10

Με ένα κουτάλι άπλωσε την ντομάτα σε κάθε κομμάτι μελιτζάνας.

11

Βάλε στην κορυφή τους από ένα φύλλο βασιλικό.

12

Πασπάλισε μετά τα κομμάτια με την μοτσαρέλα, το βασιλικό και ξανά τυρί και ντομάτα

13

Βάλε ξανά το ταψί στο φούρνο.

14

Ψήσε για 2-3 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.

15

Όταν βγάλεις από τον φούρνο, άφησε τις μελιτζάνες 5 λεπτά να κρυώσουν πριν σερβίρεις.

 

 

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Φράντς Κάφκα
Η Σκέψη της ημέρας
9:10 Φράντς Κάφκα