Κουνουπίδι με μυρωδικά και παρμεζάνα (89 θερμίδες) ΘΑ ΤΟ ΛΑΤΡΕΨΕΤΕ!

20 Μαΐου 2015

Συστατικά

  • 2 κεφάλια κουνουπίδι (12 φλιτζάνια)
  • 1 1/2 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο εστραγκόν
  • 3 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • 1/4 φλιτζάνι ( 28 γραμμ. ) τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

Τρόπος μαγειρέματος

1

Προθερμάνεις το φούρνο στους 250 ° C.

2

"Διαλύεις" το κουνουπίδι σε μικρά "λουλούδια".

3

Τοποθετείς το κουνουπίδι σε ένα μεγάλο ταψί.

4

Περιχύνεις με λάδι και ανακατεύεις καλά για να πάει παντού.

5

Ψήνεις στους 250° για 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει και να ροδίσει, ανακατεύοντας κάθε 5 λεπτά.

6

Πασπαλίζεις με μαϊντανό , θυμάρι , εστραγκόν και σκόρδο και ψήνεις για ακόμη 5 λεπτά.

7

Ανακατεύεις το κουνουπίδι με το τυρί και τα υπόλοιπα συστατικά σε ένα μεγάλο μπολ.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ