Γεμιστά μπισκότα με μαρμελάδα και οι μεγάλοι θα γίνουν παιδιά! (67 θερμίδες)

20 Μαΐου 2015

Συστατικά

  • 2 κ.σ. μαργαρίνη με χαμηλά λιπαρά
  • 1/2 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
  • 2 κ.σ. ηλιέλαιο
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 2 βανίλιες
  • 1 3/4 αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. baking powder
  • Αλάτι στη μύτη του κουταλιού
  • 1/4 του φλιτζανιού μαρμελάδα σμέουρων (raspberry) 
  • 2 κ.γ. κονιάκ
  • Ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Τρόπος μαγειρέματος

1

Λιώσε τη μαργαρίνη σε κατσαρολάκι, χωρίς να την κάψεις. Κατέβασε από τη φωτιά και ανάμειξε με τη ζάχαρη και το λάδι. Χτύπησε στο μίξερ να γίνει αφράτο και πρόσθεσε το αυγό και τη βανίλια.

2

Κοσκίνισε το αλεύρι μαζί με το αλάτι και το baking powder και πρόσθεσε στο μείγμα με τη ζάχαρη σε δόσεις.

3

Μοίρασε τη δόση στα δύο και άνοιξε κάθε κομμάτι σε φύλλο, αφού το βάλεις ανάμεσα σε δύο κομμάτια λαδόκολλας. Άνοιξε σε δύο λεπτά ίσα φύλλα. Βάλε τα δύο φύλλα με τη λαδόκολλα στο ψυγείο και άφησε για 1 ώρα. Μπορείς να τα έχεις εκεί έτοιμα για ψήσιμο ως και τρεις μέρες.

4

Ρύθμισε τη σχάρα του φούρνου στη θέση 2/3 προς τα πάνω και προθέρμανε στους 190oC. Λάδωσε καλά δυο ταψάκια.

5

Με ένα κουπάτ για μπισκότα κόψε τα φύλλα σε κομμάτια. Όσα βγάλεις από το ένα φύλλο, φρόντισε να έχεις και στο άλλο. Στα μισά, άνοιξε μια μικρή τρύπα στο κέντρο με ένα μαχαιράκι.

6

Ανάμειξε τη μαρμελάδα με το κονιάκ και χτύπησε να είναι μαλακή και ρευστή. Βάλε από μισό κουταλάκι στο κέντρο ενός μπισκότου και σκέπασε με ένα άλλο, στο οποίο έχεις κάνει τρύπα.

7

Ψήσε για 10' λεπτά περίπου να πάρουν ελαφρύ καστανόξανθο χρώμα. Σέρβιρε με ζάχαρη άχνη αν θέλεις.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Τα Ζώδια σήμερα
Αστρολογία
14:29 Τα Ζώδια σήμερα