Ισοπεδωτικός ο Παναθηναϊκός στην Τρίπολη

Ο Παναθηναϊκός υπήρξε καταιγιστικός στην πρεμιέρα των πλέι οφ δείχνοντας εξαρχής ότι είναι το αφεντικό για την προνομιούχο θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι Πράσινοι ισοπέδωσαν με 4-0 τον Αστέρα στην Τρίπολη σπάζοντας το εντυπωσιακό αήττητο της έδρας του που κρατούσε επί ένα χρόνο! Με μεγάλους πρωταγωνιστές τον ασταμάτητο Καρέλη που σκόραρε δύο φορές φτάνοντας τα 15 τέρματα στο πρωτάθλημα, τον εξαιρετικό Κλωναρίδη που μοίρασε δύο ασίστ και τους έτερους σκόρερ Σίλντενφελντ και Μπεργκ, οι Πράσινοι έστειλαν ηχηρό μήνυμα ενόψει της συνέχειας του μίνι πρωταθλήματος. Αντιθέτως, ο Αστέρας προβλημάτισε κυρίως με την κάκιστη αμυντική λειτουργία που παρουσίασε στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα…

Α’ Ημίχρονο
Ο Γιάννης Αναστασίου παρέταξε τον Παναθηναϊκό με σύστημα 4-3-3 που θύμισε ξανά… 4-6-0. Ο Στιλ έπαιξε στο τέρμα, οι Ταυλαρίδης και Σίλντενφελντ στο κέντρο της άμυνας, ο Μπούρμπος δεξιά, ο Νάνο αριστερά. Τριάδα στα χαφ αγωνίστηκαν οι Λαγός, Κουτρουμπής και Ζέκα, ενώ στην επίθεση κινήθηκαν ο Καρέλης με τον Κλωναρίδη όπως επίσης και τον Νίνη που στο ξεκίνημα του ματς είχε έναν ενδιάμεσο ρόλο μεταξύ επιτελικού και σέντερ φορ.

Από την άλλη πλευρά, ο Στάικος Βεργέτης χρησιμοποίησε ως είθισται το 4-2-3-1 με τους Θεοδωρόπουλο στο τέρμα, τον Τσοκάνη αριστερά, τον Λούι δεξιά, τους Γκοϊάν, Αλόκο στο κέντρο της άμυνας, τους Ιγκλέσιας, Νίκο Φερνάντες αμυντικά χαφ, τους Μάσα, Ρόλε, Πάρα μεσοεπιθετική τριπλέτα και τον Μπαράλες στην κορυφή.

Οπως συνέβη και στα δύο εφετινά παιχνίδια των δύο ομάδων που έληξαν ισόπαλα, ο Αστέρας μπήκε πολύ πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο παρά την προετοιμασία των Πρασίνων που αντιμετώπισαν και πάλι αρκετά προβλήματα απέναντι στους δημιουργικούς και γρήγορους μεσοεπιθετικούς της αρκαδικής ομάδας που απείλησε στο 8’ με σουτ του Μάσα που κατέληξε άουτ, στο 12’ με κεφαλιά του Μπαράλες που μπλόκαρε ο Στιλ και στο 21’ με τον Νίκο Φερνάντες, ο οποίος αν και αμαρκάριστος έπειτα από σέντρα ακριβείας του Ρόλε πλάσαρε ελάχιστα άουτ.

Οι Πράσινοι, κόντρα στη ροή του αγώνα μέχρι εκείνο το σημείο, στο 26’ αιφνιδίασαν τον Αστέρα. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Νίνη που πάσαρε στον Νάνο, ο Ισπανός σέντραρε στο ύψος του πέναλτι. Ο Σίλντενφελντ πρόλαβε και έβαλε το πόδι του στέλνοντας την μπάλα στη δεξιά γωνία του Θεοδωρόπουλου ανοίγοντας το σκορ για το Τριφύλλι.

Το γκολ του «Σίφο» αποσυντόνισε τον Αστέρα και έδωσε αυτοπεποίθηση στους Πράσινους που δευτερόλεπτα προτού λήξει το ημίχρονο ξαναχτύπησαν με τον Καρέλη. Ο Κλωναρίδης του έδωσε εξαιρετική ασίστ και ο πιο φορμαρισμένος παίκτης του Τριφυλλιού ξεπέρασε τον Θεοδωρόπουλο πλασάροντας σε άδειο τέρμα.

Β’ Ημίχρονο
Ο Βεργέτης προσπάθησε να ταράξει λίγο τα νερά στην ομάδα του που έμοιαζε να τα έχει χαμένα. Πέρασε τον Γιαννιώτα στη θέση τού Φερνάντες στην προσπάθειά του να δώσει έναν πιο επιθετικό τόνο (άλλαξε και το σύστημα σε 4-4-2). Ωστόσο προτού καλά καλά προλάβει ο Αστέρας να αντεπιτεθεί ήρθε και το τρίτο χτύπημα από τους Πράσινους. Στο 55’ ο Κλωναρίδης και ο Καρέλης συνεργάστηκαν για ακόμη μια φορά με κλειστά μάτια. Ο «Κλώνα» έβγαλε ξανά μόνο του τον «Χουλκ» τετ α τετ με τον Θεοδωρόπουλο. Ο επιθετικός του ΠΑΟ πλάσαρε, η μπάλα βρήκε λίγο στο σώμα του γκολκίπερ του Αστέρα και αργά αργά κατέληξε στα δίχτυα των γηπεδούχων.

Το παιχνίδι έκτοτε απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα, αφού τα πάντα είχαν κριθεί από το 55’. Μάλιστα, ο Αναστασίου βρήκε την ευκαιρία να δώσει χρόνο σε Μαυρία και Μπεργκ που επέστρεψαν από απουσία αρκετών εβδομάδων. Πάντως ο Σουηδός δεν έχασε την ευκαιρία να γράψει το όνομά του στους σκόρερ του αγώνα επιστρέφοντας δυναμικά στην αγωνιστική δράση. Στο 82’ ο Καρέλης άλλαξε εξαιρετικά την μπάλα με τον Μαυρία που «σημάδεψε» τον επερχόμενο Μπεργκ. Ο Σκανδιναβός βρέθηκε μόνος απέναντι με τον Θεοδωρόπουλο πλασάροντας εύστοχα.

Παίκτης από «χρυσάφι»
Ο Νίκος Καρέλης ήταν αυτός που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα δις και δικαιωματικά κερδίζει τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη. Παρ’ όλα αυτά και ο Βίκτωρ Κλωναρίδης αξίζει ειδικής αναφοράς καθώς ήταν εκείνος που με τις πάσες του ξεκλείδωσε την άμυνα του Αστέρα βγάζοντας και τις δύο φορές τον συμπαίκτη του τετ α τετ με τον γκολκίπερ του Αστέρα.

Η σφυρίχτρα
Μέτρια η διαιτησία του Βοσκάκη, ιδίως στο α’ ημίχρονο, σε ένα ματς δίχως δύσκολη φάση.

Έτσι κρίθηκε
Ο Παναθηναϊκός άντεξε στο πρώτο 20λεπτό όπου ο Αστέρας υπερείχε και πίεζε, και στη συνέχεια υπήρξε αποτελεσματικός στις φάσεις που δημιούργησε δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην επικράτησή του.

Οι συνθέσεις:

Αστέρας Τρίπολης: Θεοδωρόπουλος, Λούι, Τσοκάνης, Γκοϊάν, Αλόκο, Ιγκλέσιας, Νίκο Φερνάντες (46’ Γιαννιώτας), Μάσα (78’ Μουνάφο), Πάρα (60’ Μπαντιμπαγκά), Ρόλε, Μπαράλες.

Παναθηναϊκός: Στιλ, Μπούρμπος, Νάνο, Σίλντενφελντ, Ταυλαρίδης, Λαγός, Κουτρουμπής (80’ Μπεργκ), Ζέκα, Νίνης (74’ Πράνιτς), Κλωναρίδης (66’ Μαυρίας), Καρέλης.

Σχετικά άρθρα