Έρευνα σε 261 διασήμους για κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων

21 Μαΐου 2015

Στο στόχαστρο της Αστυνομίας έχουν μπει 1.400 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 261 επώνυμοι-δημόσια πρόσωπα, που κατηγορούνται για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων.

Οι αποκαλύψεις που έγιναν το τελευταίο διάστημα ανάγκασαν τη βρετανική κυβέρνηση να οργανώσει μια μεγάλη έρευνα κατά την οποία οι αστυνομικοί εξετάζουν καταγγελίες για βιασμούς και κακοποίηση ανηλίκων πριν από πολλά χρόνια με δράστες που κατείχαν υψηλές θέσεις.

Ο αστυνομικός διευθυντής Σάιμον Μπέιλι, που είναι επικεφαλής της «Επιχείρησης Κρουνός», είπε ότι έχει γίνει έρευνα σε βάρος 1.433 ανθρώπων και ότι οι 216 από αυτούς σήμερα είναι πλέον νεκροί. Στους ύποπτους περιλαμβάνονται 135 αστέρες της τηλεόρασης, του κινηματογράφου ή του ραδιοφώνου, 76 πολιτικοί, 43 από τη μουσική βιομηχανία και επτά από τον κόσμο του αθλητισμού.

«Η έρευνα αυτή είναι τεράστια και μαρτυρά το πώς αλλάζει η στάση μας απέναντι στα θύματα» είπε η Σίλα Τέιλορ, η διευθύντρια του National Working Group Network, ενός φιλανθρωπικού οργανισμού που έχει ως στόχο του την καταπολέμηση της σεξουαλικής εκμετάλλευσης των ανηλίκων.


http://www.kontranews.gr/


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ