Χορταστική σαλάτα με βίδες,τόνο και λιαστή ντομάτα!

21 Μαΐου 2015

Υλικά

  • 1 πακέτο βίδες ή άλλο κοντό ζυµαρικό της επιλογής σας
  • 2 κονσέρβες τόνο σε νερό, καλά στραγγισµένο
  • 5 ντοµάτες λιαστές, ψιλοκοµµένες
  • 2 κουτ. σούπας κάππαρη ξαλµυρισµένη
  • 5-6 ελιές χωρίς κουκούτσι, ψιλοκοµµένες
  • 1 φλιτζάνι µαϊντανό ψιλοκοµµένο
  • 5 κρεµµυδάκια φρέσκα, ψιλοκοµµένα
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 πιπεριά κίτρινη, σε κυβάκια
  • 1 µατσάκι ρόκα
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ λευκό κρασί
  • µερικά ντοµατίνια κοµµένα στη µέση
 
 

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζετε τα ζυµαρικά σε αλατισµένο νερό σύµφωνα µε τις οδηγίες της συσκευασίας τους.

Βήμα 2

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα φρέσκα κρεµµυδάκια και την πιπεριά. Προσθέτετε τον τόνο και, αφού τον γυρίσετε ελαφρά στο τηγάνι µε τα λαχανικά, σβήνετε µε το κρασί, προσθέτετε τις λιαστές ντοµάτες, την κάππαρη και τις ελιές και ανακατεύετε. Μετά από 1 λεπτό τραβάτε το σκεύος από τη φωτιά.

Βήμα 3

Στραγγίζετε τα ζυµαρικά και, αφού κρυώσουν λίγο, τα ρίχνετε στο σκεύος µε τον τόνο. Προσθέτετε το µαϊντανό, λίγο πιπέρι και ανακατεύετε. Σερβίρετε το φαγητό ως έχει προσθέτοντας στο κάθε πιάτο µερικά φύλλα ρόκας και ντοµατίνια κοµµένα στη µέση.

 

 

http://www.olivemagazine.gr/

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ