Σπιτικός πουρές πατάτας με καρότα!

<h3 class="blue">Υλικά</h3>
<ul>
<li class="ingredient">800γρ. πατάτες</li>
<li class="ingredient">4 καρότα καθαρισμένα</li>
<li class="ingredient">3 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο</li>
<li class="ingredient">1 κουτ. γλυκού κύμινο (προαιρετικά)</li>
<li class="ingredient">λίγο γάλα φρέσκο, ζεστό</li>
<li class="ingredient">1 φλιτζάνι παρμεζάνα, λεπτοτριμμένη</li>
<li class="ingredient">λίγο αλάτι, πιπέρι λευκό</li>
</ul>
<div> </div>
<div> </div>
<div> </div>
<h3 class="blue">Διαδικασία</h3>
<div class="info-left-d">
<h4 class="red me-steps">Βήμα 1</h4>
<p class="instructions">Βράζετε τις πατάτες σε άφθονο νερό για 45-60 λεπτά περίπου και μέχρι να γίνουν τρυφερές. Σε άλλη, μικρότερη κατσαρόλα βράζετε τα καθαρισμένα καρότα, μέχρι και αυτά να γίνουν τρυφερά.</p>
<h4 class="red me-steps">Βήμα 2</h4>
<p class="instructions">Καθαρίζετε τις πατάτες από τη φλούδα και τα μαύρα στίγματα, χοντροκόβετε τα καρότα και όλα μαζί τα περνάτε από το μύλο του πουρέ.</p>
<h4 class="red me-steps">Βήμα 3</h4>
<p class="instructions">Αδειάζετε τον πουρέ σε μια λεκάνη. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε το φρέσκο βούτυρο και το ζεσταίνετε καλά, βάζετε μέσα το κύμινο και, μόλις ζεσταθεί καλά, προσθέτετε τον πουρέ. Ανακατεύετε με γρήγορες κινήσεις και προσθέτετε σιγά σιγά φρέσκο γάλα καλά ζεσταμένο, για να ισορροπήσετε την υφή του. Ρίχνετε την παρμεζάνα, άφθονο λευκό πιπέρι, δοκιμάζετε και, αν χρειάζεται, προσθέτετε λίγο αλάτι.</p>
<p class="instructions"> </p>
<p class="instructions"> </p>
<p class="instructions"> </p>
<p class="instructions"> </p>
</div>

Σχετικά άρθρα