«Χρειαζόμαστε έναν… Σπανούλη, υψηλού επιπέδου ο Ιτούδης»

«Χρειαζόμαστε παίκτες με ισχυρή προσωπικότητα», δήλωσε ο Αντρέι Βατούτιν, πρόεδρος της ΤΣΣΚΑ, μετά την νέα αποτυχία της ομάδας του σε Φάιναλ Φορ της Μαδρίτης και κάλυψε τον Μίλος Τεόντοσιτς, ενώ χαρακτήρισε τον Δημήτρη Ιτούδη προπονητή υψηλού επιπέδου.
Ο Βατούτιν τόνισε ότι: «Χρειαζόμαστε παίκτες με ισχυρή προσωπικότητα. Όπως οι Σμόντις, Λάνγκντον, Χόλντεν, Παπαλουκάς και Σισκάουσκας που είχαμε στο παρελθόν. Ανθρώπους με χαρακτήρα. Αλλά στο ευρωπαϊκό μπάσκετ πλέον δύσκολα βρίσκεις τέτοιους παίκτες. Μόνο ένας μου έρχεται στο μυαλό, ο Σπανούλης. Αλλά δεν θα τον θεοποιήσω. Ο Σπανούλης είχε μόνο τέσσερα απίστευτα λεπτά κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας κι απέναντι στη Ρεάλ δεν έκανε τίποτα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους φιλάθλους που ήρθαν στη Μαδρίτη, αλλά κι όσους είδαν τα παιχνίδια από την τηλεόραση».
«Ο Τζόρντι Μπερτομέου μου είχε πει πως σίγουρα θα νικήσουμε τον Ολυμπιακό, αλλά θαύματα γίνονται», αποκάλυψε ο πρόεδρος της ρωσικής ομάδας και συνέχισε: «Κι έτσι έγινε. Τα… θαύματα τελευταία είναι εναντίον μας. Η άμυνα των Βοροντσέβιτς και ντε Κολό πάνω στον Σπανούλη ήταν σχεδόν τέλεια, αλλά ο Έλληνας… χτύπησε δύο φορές. Έχασε 11 σουτ, δέχτηκε 3 τάπες, αλλά έβαλε τρία κρίσιμα σουτ».
«Κάθε μέρα στην ομάδα μας στέλνουν προσφορές από… μάγους και ψυχολόγους», συνέχισε τις αποκαλύψεις ο Βατούτιν και επισήμανε: «Νομίζετε πως πρέπει να τους απαντήσω; Σε ένα παιχνίδι ακόμα κι ομάδα του ΝΒΑ μπορεί να χάσει από τον Ολυμπιακό.  Η Ευρωλίγκα δεν προτίθεται να αλλάξει το σύστημα, αλλά έχουμε χάσει 12 από τα 13 τελευταία Final Four και μάλλον δεν φταίει αυτό. Δεν θα είναι σωστό να μιλήσουμε για κάρμα και τύχη. Στη Μαδρίτη χάσαμε από καθοριστικά λάθη στο τέλος κι από τις ικανότητες του Σπανούλη. Για 37 λεπτά είχαμε τον έλεγχο, αλλά στο τέλος το πήρε πάνω του ο Σπανούλης. Σημαντικό ρόλο παίζει η έλλειψη ηγέτη κι η διαχείριση της ψυχολογίας».
«Αρκετοί θεωρούν πως πρέπει να προσλάβουμε ψυχολόγο», παρατήρησε ο Βατούτιν. «Και από τη μία συμφωνώ απόλυτα, αλλά δεν μπορεί να είναι μόνο αυτή η λύση. Όταν ένας παίκτης έχει ηγετικές ικανότητες θα πρέπει να παίζει υπό πίεση και να καλύπτει τους συμπαίκτες του, ίσως όταν υπογράφουμε παίκτες θα πρέπει να κάνουμε και τεστ για το στρες, αλλά δεν ξέρεις πως να συμπεριφερθείς σε ένα Φάιναλ Φορ».
«Είναι στιγμή να σταματήσουμε τον κατηγορούμε», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΤΣΣΚΑ για τον Μίλος Τεόντοσιτς και εκθείασε τον Ιτούδη: «Ναι, η στατιστική του δεν ήταν καλή, αλλά όπως είπε ο Δημήτρης Ιτούδης πρέπει να πιστεύουμε σε όλους στην ομάδα. Ο Ιτούδης είναι προπονητής υψηλού επιπέδου, μπορείς να κρίνεις εύκολα από την τηλεόραση, αλλά μην ξεχνάμε πως είχε το καλύτερο ρεκόρ η ομάδα μας στην φετινή ευρωλίγκα παίζοντας ποιοτικό μπάσκετ».

Σχετικά άρθρα