Κυπελλούχος η Λοκομοτίβ στην Ρωσία (video)

Η Λοκομοτίβ κατέκτησε τον Κύπελλο Ρωσίας, καθώς επικράτησε στο «Σεντράλ» του Αστραχάν στον τελικό του Κυπέλλου με 3-1 στην παράταση (1-1 κ.δ.) της Κούμπαν (φωνάζει… για οφσάιντ στο 2-1) και έτσι επέστρεψε στους τίτλους! Η ομάδα της Μόσχας εξασφάλισε επίσης εισιτήριο και στο Γιουρόπα Λιγκ, ενώ έφτασε στην επιτυχία με ανατροπή… Η Λοκομοτίβ κατέκτησε το πρώτο τρόπαιο μετά από 8 χρόνια… 

Η ομάδα του Κράσνονταρ μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι, με τον Αλμέιδα να χάνει την πρώτη σημαντική ευκαιρία με τον Αλμέιδα. Σκόραραν τελικά στο 28’… Μετά από  γέμισμα από αριστερά, ο Ντενίσοβ δεν βρήκε την μπάλα και ο Ιγκνατίεβ από κοντά πλάσαρε εύστοχα από κοντά (0-1)!

Στη συνέχεια η Λοκομοτίβ ανέβασε ρυθμό, είχε τον έλεγχο, αλλά μέχρι και το τέλος του πρώτου μέρους δεν σκόραρε…

Στο δεύτερο μέρος η ομάδα της Μόσχας ανέβασε και άλλο την πίεσή της. Στην αλλαγή του αγώνα έπαιξε μεγάλο ρόλο η αλλαγή που έγινε στο 64’, όταν ο Νιάς πήρε τη θέση του Παβλιουτσένκο (ήταν κακός). Ο 25άχρονος Σενεγαλέζος μέσος κατάφερε να κάνει το 1-1 στο 73′, όταν βγήκε στην πλάτη της άμυνας και σκόραρε!

Ο Σαμέντοβ έχασε τεράστια ευκαιρία στο 75’. Έτσι, το 1-1 έμεινε μέχρι το 90’ και το ματς οδηγήθηκε στην  παράταση. Οι Μοσχοβίτες συνέχισαν με επιθετικό πνεύμα, και στο 104′ έκαναν την ανατροπή με κεφαλιά του Μπουσουφά (ο πρώην άσος της Ανζί και της Άντερλεχτ φάνηκε να είναι σε θέση οφσάιντ). Έστω, και έτσι έγινε το 2-1, ενώ  στο 111′ ο Μιραντσούκ με εκπληκτική ατομική προσπάθεια διαμόρφωσε το τελικό 3-1!

Σχετικά άρθρα