Γαλλία: Να δίνουν τα απούλητα τρόφιμα στους φτωχούς υποχρεώνονται τα σούπερ μάρκετ

22 Μαΐου 2015
Να αναζητήσουν λύσεις για να μην πετάγονται τρόφιμα στα σκουπίδια επιβάλει στα σούπερ μάρκετ της χώρας η Γαλλική Εθνοσυνέλευση, με νόμο που ψηφίστηκε από όλες τις πτέρυγες κι έρχεται ως απάντηση στο πρόβλημα της κακής σίτισης των χαμηλά εισοδηματικά στρωμάτων στη Γαλλία. 

Ο νόμος ορίζει ότι απαγορεύεται στις μεγάλες αλυσίδες να πετάνε στα σκουπίδια τρόφιμα που δεν έχουν πωληθεί και θα πρέπει να τα δωρίζουν είτε σε κοινωφελείς οργανώσεις ή να τα δίνουν σε αλυσίδες που φτιάχνουν τροφές για κατοικίδια.

«Η μάχη κόντρα στη σπατάλη τροφίμων μας αφορά όλους», δήλωσε ο σοσιαλιστής βουλευτής του κοινοβουλίου Γκιγιόμ Γκαρό που έχει οριστεί από τον πρωθυπουργό Μανουέλ Βαλς εισηγητής για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο.

Παράλληλα έχει αποφασιστεί να αρχίσουν στα σχολεία εκπαιδευτικά προγράμματα προκειμένου τα παιδιά να μάθουν να μην κάνουν σπατάλες σε ό,τι αφορά το φαγητό.

Την ίδια στιγμή που η κρίση μαστίζει την Ευρώπη, οι Γάλλοι πετούν μεταξύ 20 έως 30 κιλά τροφίμων ανά άτομο ετησίως, όπου κοστολογείται σε “πεταμένα” 12 έως 20 δισ ευρώ ετησίως.

koutipandoras


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ