Πράγματα που σίγουρα δε γνωρίζατε για τους άνδρες!

23 Μαΐου 2015

Οι επιστήμονες προβληματίζονται για πολλά πράγματα, ένα από τα οποία είναι και η ύπαρξη των αντρών! Μιας και η μοναδική τους συνεισφορά στην αναπαραγωγή είναι η δημιουργία σπέρματος, ήταν ανεξήγητο μέχρι σήμερα γιατί η εξελικτική επιλογή επιτρέπει στο αντρικό φύλο να υπάρχει.

Βρετανοί επιστήμονες δίνουν την εξήγηση: τα αρσενικά έχουν σημαντικό ρόλο στη διαδικασία που είναι γνωστή ως σeξουαλική επιλογή, η οποία βοηθά τα είδη να αποκρούουν τις νόσους και να αποφεύγουν την εξαφάνιση. Ένα σύστημα που όλοι οι απόγονοι έρχονται στη ζωή χωρίς να έχει προηγηθεί σeξουαλική επαφή –όπως συμβαίνει στους ασeξουαλ πληθυσμούς– θα ήταν πολύ πιο αποτελεσματικό στην αναπαραγωγή μεγαλύτερου αριθμού απογόνων, λένε οι επιστήμονες.

Αλλά στην έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Nature» τη Δευτέρα και παρουσιάζει το Reuters, αναφέρεται ότι η σeξουαλική επιλογή κατά την οποία τα αρσενικά ανταγωνίζονται προκειμένου να επιλεγούν από τα θηλυκά για αναπαραγωγή βελτιώνει τα γονίδια και ενισχύει την υγεία ενός πληθυσμού. Εξηγείται έτσι, γιατί τα αρσενικά είναι σημαντικά.

Η απουσία επιλογής –όταν δεν υπάρχει σeξουαλική επαφή ή δεν χρειάζεται τα αρσενικά να ανταγωνίζονται μεταξύ τους γι' αυτό– αφήνει τα είδη γενετικά ασθενέστερα, καθιστώντας τα πιο ευάλωτα στην εξαφάνιση.

Διαβάστε Περισσότερα: Τελικά, γιατί υπάρχουν οι άντρες; | E-Radio.gr Daily 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ