«Να ξεκινάμε πάντα από την άμυνα»

«Σε κάθε αγώνα πρέπει να ξεκινάμε από την άμυνα», τόνισε ο Σωτήρης Μανωλόπουλος μετά την εντός έδρας νίκη του Παναθηναϊκού επί του ΠΑΟΚ στην πρώτη αναμέτρηση της ημιτελικής σειράς των πλέι οφ της Basket League ΣΚΡΑΤΣ.
Ο κόουτς των «πρασίνων» εξήγησε ότι η άμυνα έδωσε ενέργεια και στην επίθεση στην ομάδα του στα τελευταία 13’ του σημερινού αγώνα: «Ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι για εμάς που είχαμε να αντιμετωπίσουμε αρκετά προβλήματα. Ο ΠΑΟΚ είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα με πάρα πολύ καλό ρόστερ και έναν πάρα πολύ καλό προπονητή. Όσους παίκτες είχαμε στο παρκέ στις προπονήσεις, δούλεψαν πάρα πολύ καλά και τους ευχαριστώ. Έμεινα ιδιαίτερα ευχαριστημένος από την άμυνά μας κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο. Είχαμε πάθος και συγκέντρωση. Η άμυνά μας ήταν αυτή που μας έδωσε ενέργεια και στην επίθεση. Σε κάθε ματς πρέπει να ξεκινάμε από την άμυνα. Επίσης πρέπει να βελτιώσουμε το passing game μας».
«Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Νίκο Παππά που εδώ και δυόμιση εβδομάδες, από την ημέρα που έφυγε ο κ. Ιβάνοβιτς με έχει βοηθήσει πάρα πολύ καθώς ήμασταν μόνοι μας», συνέχισε ο Μανωλόπουλος και σημείωσε: «Επίσης θέλω να καλωσορίσω τον Άρη Λυκογιάννη. Δεν τον γνώριζα πριν, αλλά μέσα από το σκάουτινγκ έβλεπα πως πάντα έκανε πολύ καλή δουλειά και πως είναι ένας πάρα πολύ καλός προπονητής. Γι αυτό και ήθελα να συνεργαστούμε».
«Την Πέμπτη περιμένουμε ότι ο ΠΑΟΚ θα είναι καλύτερος», υπογράμμισε ο προπονητής του Παναθηναϊκού και σχολίασε: «Θα είναι ένα διαφορετικό ματς. Εμείς θα έχουμε τον κόσμο μας που μας δίνει ενέργεια και θα πρέπει να ξεχάσουμε τον αποψινό αγώνα. Κάναμε το 1-0. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι και προσγειωμένοι».
«Ήταν πιο δύσκολο το παιχνίδι απ ό,τι δείχνει το τελικό αποτέλεσμα», τόνισε ο ΝτεΜάρκους Νέλσον, ο 30χρόνος Αμερικανός γκαρντ των «πρασίνων» και παρατήρησε: «Η πίεσή μας στην άμυνα, οδήγησε τον ΠΑΟΚ σε πολλά λάθη, ειδικά στο τέταρτο δεκάλεπτο. Και μπορέσαμε να αξιοποιήσουμε αυτά τα λάθη σε εύκολα καλάθια και να ανοίξουμε τη διαφορά».

Σχετικά άρθρα