Οι τροφές που κανένας διατροφολόγος δεν θα έτρωγε ποτέ

<p style="text-align: justify;">Το έχουν σπουδάσει το αντικείμενο και άρα γνωρίζουν κάτι παραπάνω για το τι είναι και τι δεν είναι υγιεινό. Αυτές είναι οι τροφές που δεν βάζουν ποτέ στο στόμα τους και ήρθε η ώρα να τις μάθετε και εσείς.</p>
<p style="text-align: justify;"><strong>Αναψυκτικά</strong> Σύμφωνα με τους περισσότερους διατροφολόγους τα αναψυκτικά παρόλο που καταναλώνονται πολύ τα τελευταία χρόνια, δεν έχουν απολύτως καμιά διατροφική αξία. Σε ένα κουτάκι υπάρχουν 40 γραμμάρια ζάχαρης (ενώ ως γνωστόν οτιδήποτε έχει πάνω από 8 γραμμάρια ζάχαρης δεν κάνει καλό σε κανέναν). Οι γλυκαντικές ουσίες που περιέχονται σε αυτά είναι υπεύθυνες για την παχυσαρκία και τον διαβήτη παρόλο που δημιουργήθηκαν για την καταπολέμηση αυτών των δύο προβλημάτων υγείας. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως οι γλυκαντικές ουσίες που περιέχονται στα αναψυκτικά οδηγούν σε υπογονιμότητα αλλά και καρκίνο.</p>
<p style="text-align: justify;"><strong>Βιομηχανικά λάδια </strong>Το σογιέλαιο, το καλαμποκέλαιο και το canola oil (λάδι ελαιοκράμβης) λέγονται βιομηχανικά έλαια γιατί έχουν υποστεί μεγάλη χημική επεξεργασία. Είναι γεμάτα Ω-6 λιπαρά και χρησιμοποιούνται σε όλα εκείνα τα τηγανητά (κοτόπουλο, πατάτες) που τρώτε στα περισσότερα εστιατόρια και σας γεμίζουν με τα χειρότερα λιπαρά που υπάρχουν. Αντί για αυτά προτιμήστε λάδι καρύδας, ελαιόλαδο και λάδι από αβοκάντο.</p>
<p style="text-align: justify;"><strong>Επεξεργασμένα κρέατα</strong> Τα επεξεργασμένα κρέατα (σαλάμια, λουκάνικα, ζαμπόν, μπέικον) προέρχονται συνήθως από ζώα τα οποία κρατιούνται σε κλειστούς χώρους, είναι άρρωστα και εκτίθενται σε μεγάλο αριθμό ορμονών και αντιοβιοτικών. Είναι επίσης γεμάτα νιτρικό νάτριο το οποίο χρησιμοποιείται για να δώσει γεύση και χρώμα, αλλά και σαν συντηρητικό. Όταν το σώμα έρχεται σε επαφή με το νιτρικό νάτριο αυτό που κάνει είναι να το μετατρέπει σε χημικά που προκαλούν καρκίνο.</p>
<p style="text-align: justify;"><strong></strong><strong>Ποπ κορν για φούρνο μικροκυμάτων</strong> Αυτό δεν το περιμένατε, αλλά πρέπει να ξέρετε ότι τα ποπ κορν που απολαμβάνετε κάθε φορά που βλέπετε ταινία είναι πολύ επικίνδυνα. Τα σακουλάκια μέσα στα οποία βρίσκονται τα ποπ κορν είναι καλυμμένα με ένα υλικό το οποίο αποτρέπει το λίπος του ποπ κορν να λιώσει πριν μπει στον φούρνο μικροκυμάτων. Όταν, λοιπόν, βάζετε το σακουλάκι μέσα το λίπος αρχίζει να λιώνει. Έρευνες έχουν δείξει πως αυτό το λίπος μειώνει την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού σου συστήματος, οδηγεί σε υπογονιμότητα και μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα και στον θυρεοειδή σας. Φροντίστε από εδώ και πέρα να φτιάχνετε ποπ κορν στην κατσαρόλα και όχι αυτά που βρίσκονται μέσα σε έτοιμα σακουλάκια.</p>
<p style="text-align: justify;"><strong>Τροφές χωρίς λιπαρά </strong>Μπορεί να νομίζετε πως τρώγοντας κάτι που δεν έχει λιπαρά είναι μια υγιεινή επιλογή, αλλά η αλήθεια είναι άλλη. Η βιομηχανία τροφίμων έχει αντικαταστήσει τα ζωικά λιπαρά με φυτικά τα οποία στην πραγματικότητα είναι τρανς λιπαρά που δεν κάνουν καθόλου καλό. Όλες αυτές οι τροφές αυξάνουν τις πιθανότητες να πάρετε βάρος, να εμφανίσετε διαβήτη ή καρδιακά προβλήματα. Προσπαθήστε να αποφεύγετε τις συγκεκριμένες τροφές όσο περισσότερο μπορείτε.</p>
<p style="text-align: justify;">www.enikos.gr</p>

Σχετικά άρθρα