Fondant με σοκολάτα με αχλάδια!

27 Μαΐου 2015

Υλικά

  • 6 αβγά
  • 300γρ. σοκολάτα μαύρη, σε κομματάκια
  • 270γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 35γρ. αλεύρι μαλακό
  • 100γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 4 αχλάδια κομμένα σε κομμάτια
 
 
 

Διαδικασία

Βήμα 1

Βουτυρώνετε 10 πυρίμαχα μπολάκια και τοποθετείτε 3 κομμάτια αχλάδι μέσα στο κάθε μπολ.

Βήμα 2

Σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων λιώνετε τη σοκολάτα με το βούτυρο.

Βήμα 3

Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ τα αβγά και τη ζάχαρη και χτυπάτε στη μεσαία ταχύτητα. Όταν διογκωθούν σταματάτε το χτύπημα, προσθέτετε τη λιωμένη σοκολάτα με το βούτυρο και ανακατεύετε με μια μαρίζ. Ρίχνετε και το αλεύρι και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Βήμα 4

Μοιράζετε τα αχλάδια στα πυρίμαχα μπολάκια και προσθέτετε το μίγμα της σοκολάτας, ώστε να καλύπτει τα 2/3 του σκεύους. Βάζετε τα μπολάκια στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.

Βήμα 5

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Βάζετε τα πυρίμαχα σκεύη στον φούρνο και ψήνετε για περίπου 10 λεπτά.

 

 

 

http://www.olivemagazine.gr/

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Τα φάρμακα για τη σχιζοφρένεια: Απορίες αναγνωστών
Πώς πρέπει να φερθείς όταν τελειώνει μια φιλία;
13:59 Τα φάρμακα για τη σχιζοφρένεια: Απορίες αναγνωστών
Πιττακός
Η Σκέψη της ημέρας
13:48 Πιττακός