Διαφορετικό ρυζόγαλο....με σοκολάτα και κάστανα!

27 Μαΐου 2015

Υλικά

  • 850ml γάλα πλήρες
  • 160γρ. ρύζι
  • 200γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 60γρ. σοκολάτα υγείας
  • 3 κρόκους
  • 100γρ. κάστανα βρασμένα, θρυμματισμένα
 
 

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζετε το ρύζι σε 400ml νερό με λίγο αλάτι. Αποσύρετε από τη φωτιά μόλις το ρύζι απορροφήσει το νερό.

Βήμα 2

Ανακατεύετε καλά με ένα σύρμα τους κρόκους με τη ζάχαρη και αραιώνετε με λίγο από το γάλα.

Βήμα 3

Βάζετε σε μία κατσαρόλα το υπόλοιπο γάλα με τα κάστανα στη φωτιά για να πάρουν μία βράση. Μόλις το μίγμα βράσει, προσθέτετε το ρύζι.

Βήμα 4

Αποσύρετε από τη φωτιά, ρίχνετε το μίγμα με τους κρόκους και τη ζάχαρη και ανακατεύετε συνέχεια για να μην κόψει το ρυζόγαλο.

Βήμα 5

Τέλος, προσθέτετε τα κομμάτια σοκολάτας, εάν δεν έχει πήξει αρκετά, το βάζετε σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να πήξει.

Βήμα 6

Όταν το ρυζόγαλο είναι έτοιμο, το αποσύρετε από τη φωτιά και σερβίρετε σε μπολάκια.

 

 

http://www.olivemagazine.gr/

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ