Πανακότα...όλο σοκολάτα!

27 Μαΐου 2015

Υλικά

  • Για την πανακότα
  • 250ml κρέμα γάλακτος 35%
  • 165ml γάλα πλήρες
  • 4γρ. ζελατίνη σε φύλλα (1½ ζελατίνα περίπου)
  • 90γρ. κουβερτούρα
  • Για τη σάλτσα σοκολάτας
  • 100γρ. Κουβερτούρα
  • 100ml κρέμα γάλακτος 35%
  • 30γρ. μέλι
 
 

Διαδικασία

Βήμα 1

Φτιάχνετε την πανακότα: Μαλακώνετε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με πολύ κρύο νερό. Τα βγάζετε από το νερό και τα στραγγίζετε. Σε μπεν-μαρί ή φούρνο μικροκυμάτων (έως 500W) λιώνετε την κουβερτούρα. Στο μεταξύ βάζετε και το γάλα σε ένα κατσαρολάκι να πάρει μια βράση. Το αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε τις μαλακωμένες ζελατίνες και ανακατεύετε.

Βήμα 2

Ρίχνετε το καυτό γάλα στην λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύετε με μια μαρίζ.

Βήμα 3

Τέλος, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύετε καλά το μίγμα και μετά το μοιράζετε σε ποτηράκια. Αφήνετε το γλυκό σας στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί για 6 ώρες περίπου και σερβίρετε.

Βήμα 4

Φτιάχνετε τη σάλτσα σοκολάτας: Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν-μαρί ή φούρνο μικροκυμάτων (έως 500W).

Βήμα 5

Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε την κρέμα γάλακτος για να πάρει μια βράση. Μόλις κοχλάσει, την αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε το μέλι και ανακατεύετε.

Βήμα 6

Στη συνέχεια ρίχνετε την καυτή κρέμα γάλακτος στην λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύετε με μια μαρίζ. Παίρνετε τα ποτηράκια με τη σταθεροποιημένη πανακότα από το ψυγείο και σερβίρετε με τη σάλτσα σοκολάτας.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ