Μύρισε θάλασσα: Ριζότο με θαλασσινά και ταχίνι

<div class="ingredients">
<div class="title"><span style="text-decoration: underline;"><strong>Συστατικά</strong></span></div>
</div>
<div class="text">
<ul>
<li>4 κ.σ. ελαιόλαδο</li>
<li>1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο</li>
<li>2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες</li>
<li>1 ποτήρι του κρασιού ούζο</li>
<li>300 γρ. ρύζι για ριζότο</li>
<li>600 γρ. θαλασσινά (μύδια καθαρισμένα, καλαμάρια καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες)</li>
<li>600 γρ. καυτό ζωμό λαχανικών ή 600 γρ. καυτό νερό και ένα κύβο λαχανικών</li>
<li>50 γρ. μαργαρίνη</li>
<li>50 γρ. ταχίνι</li>
<li>αλάτι</li>
<li>πιπέρι</li>
<li>ρόκα για το τέλος</li>
</ul>
<p> </p>
<p><span style="text-decoration: underline;"><strong>Μέθοδος Εκτέλεσης</strong></span></p>
<div class="text">
<p> </p>
<ul>
<li>Σε μια βαθιά και στενή κατσαρόλα που την έχουμε κάψει σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε αυτό το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Δεν θέλουμε να πάρει χρώμα.</li>
<li>Ρίχνουμε και το σκόρδο και το σοτάρουμε και αυτό για 2 λεπτά.</li>
<li>Ρίχνουμε μέσα το ρύζι και το σοτάρουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να γίνει διάφανο.</li>
<li>Στο σημείο αυτό σβήνουμε με το ούζο και το αφήνουμε να εξατμιστεί.</li>
<li>Ανακατεύουμε καλά και συχνά το ρύζι αλλά όχι συνέχεια για να μην σπάσει.</li>
<li>Ξεκινάμε να προσθέτουμε το ζωμό κουτάλα κουτάλα μέχρι το ριζότο μας να χυλώσει.</li>
<li>Παράλληλα σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τα θαλασσινά να πάρουν χρώμα.</li>
<li>Τελειώνοντας το ριζότο έχουμε έτοιμα και τα θαλασσινά.</li>
<li>Αφαιρούμε το ριζότο από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα στο ριζότο την μαργαρίνη και το ταχίνι.</li>
<li>Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα θαλασσινά και τη ρόκα.</li>
<li>Σερβίρουμε ΑΜΕΣΩΣ!</li>
</ul>
<p> </p>
<p> </p>
<p>http://akispetretzikis.com/</p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα