Μελιτζανοκεφτέδες…της γιαγιάς!

<h3 class="blue">Υλικά</h3>
<ul>
<li class="ingredient">4 μελιτζάνες φλάσκες</li>
<li class="ingredient">2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί</li>
<li class="ingredient">1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο</li>
<li class="ingredient">1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο</li>
<li class="ingredient">1 αβγό</li>
<li class="ingredient">1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο</li>
<li class="ingredient">1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή</li>
<li class="ingredient">5 κουτ. σούπας κεφαλοτύρι τριμμένο</li>
<li class="ingredient">ελαιόλαδο για το τηγάνισμα</li>
<li class="ingredient">αλάτι, πιπέρι</li>
</ul>
<div> </div>
<div> </div>
<h3 class="blue">Διαδικασία</h3>
<div class="info-left-d">
<h4 class="red me-steps">Βήμα 1</h4>
<p class="instructions">Κόβετε τις μελιτζάνες σε κυβάκια, τις αλατίζετε, τις βάζετε σε ταψί, τις αλείφετε με ελαιόλαδο και τις ψήνετε στο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά.</p>
<h4 class="red me-steps">Βήμα 2</h4>
<p class="instructions">Ζυμώνετε σε μια λεκάνη τις μελιτζάνες με το ψωμί που θα μουλιάσετε και θα στίψετε καλά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το αβγό, το τυρί, αλατοπίπερο, τη ρίγανη και τον μαϊντανό. Αφήνετε το μίγμα μισή ώρα στο ψυγείο να σφίξει.</p>
<h4 class="red me-steps">Βήμα 3</h4>
<p class="instructions">Πλάθετε κεφτεδάκια, τα πανάρετε περνώντας τα πρώτα από το χτυπημένο αβγό και μετά από την τριμμένη φρυγανιά και τα τηγανίζετε σε καυτό ελαιόλαδο. Τα στραγγίζετε σε χαρτί κουζίνας και σερβίρετε. Συνοδεύετε με σάλτσα ντομάτας ή γιαούρτι αρωματισμένο με δυόσμο.</p>
<p class="instructions"> </p>
<p class="instructions"> </p>
<p class="instructions"> </p>
<p class="instructions">http://www.olivemagazine.gr/</p>
</div>

Σχετικά άρθρα