Πανακότα με lime και μέλι:θερμίδες 251!

27 Μαΐου 2015

Συστατικά

  • 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
  • 1/2 φλιτζάνι χαμηλό σε λιπαρά ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα
  • 2 κουταλιές της σούπας ξύσμα λάιμ
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 φλιτζάνι γάλα με 2% λιπαρά
  • 1 1/4 κουταλάκια του γλυκού ζελατίνη
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λάιμ
  • Σπρέι μαγειρικής
  • 1 1/2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ανάλατο βούτυρο
  • 10 τριμμένα μπισκότα χαμηλά σε λιπαρά

Τρόπος μαγειρέματος

1

Πρόσθεσε τα πρώτα 3 συστατικά και 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε μια μικρή κατσαρόλα και άφησέ τα να πάρουν βράση.

2

Αφαίρεσε την κατσαρόλα από τη φωτιά, σκέπασέ την και άφησέ την για 30 λεπτά.

3

Βάλε 1/4 φλιτζάνι γάλα 2% σε λιπαρά σε ένα μεσαίο μπολ.

4

Πασπάλισε τη ζελατίνη στο γάλα και άφησέ το για 10 λεπτά.

5

Βάλε ξανά την κατσαρόλα σε μέτρια προς υψηλή φωτιά και άφησέ το να σιγοβράσει.

6

Πρόσθεσε το ζεστό μείγμα γάλακτος στο μείγμα ζελατίνης, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη.

7

Πρόσθεσε και το υπόλοιπο 3/4 φλιτζάνι γάλα με 2% λιπαρά.

8

Σούρωσε το γάλα μέσα από πετσέτα κουζίνας για να μη μείνουν υπολείμματα ζελατίνης.

9

Ανακάτεψε μέσα σε 1 κουταλιά της σούπας χυμό λάιμ

10

Χώρισε το μείγμα ομοιόμορφα σε 4 φορμάκια που έχεις ψεκάσει με σπρέι μαγειρικής.

11

Κάλυψέ τα με πλαστική μεμβράνη και το βάλε τα στο ψυγείο για όλη τη νύχτα.

12

Ανακάτεψε το υπόλοιπο χυμό με 1 κουταλιά της σούπας μέλι.

13

Λιώσε το βούτυρο σε ένα μικρό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Πρόσθεσε τα μπισκότα και το υπόλοιπο 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.

14

Μαγείρεψε για 1 λεπτό ή μέχρι να ψηθούν ελαφρώς, ανακατεύοντας συνεχώς.

15

Άφησέ τα να κρυώσουν εντελώς.

16

Για να σερβίρεις, χαλάρωσε τις άκρες της πανακότας με ένα μαχαίρι ή μια σπάτουλα.

17

Γύρισε ανάποδα τα φορμάκια σε πιατάκια και πασπάλισε το καθένα με μείγμα μελιού (περίπου 2 κουταλάκια του γλυκού) και την κορυφή με περίπου 2 κουταλάκια του γλυκού μπισκότα

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ