Μια γλυκιά πίτα με λίγες θερμίδες: Ροδακινόπιτα (261 θερμίδες)

<div class="recipe-info-left">
<h2>Συστατικά</h2>
<ul>
<li>Για τη γέμιση</li>
<li>4 φλιτζάνια φέτες ροδάκινα καθαρισμένα</li>
<li>1/3 φλιτζάνι ζάχαρη</li>
<li>1/3 φλιτζανιού μικρά φύλλα βασιλικού</li>
<li>1 1/2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού</li>
<li>Για τη ζύμη</li>
<li>2 1/4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις</li>
<li>1/2 φλιτζάνι ζάχαρη</li>
<li>1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ</li>
<li>1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα</li>
<li>1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι</li>
<li>6 κουταλιές της σούπας παγωμένο βούτυρο, κομμένο σε μικρά κομμάτια</li>
<li>1 φλιτζάνι χαμηλό σε λιπαρά ξινόγαλα</li>
<li>Σπρέι μαγειρικής</li>
<li>1 1/2 κουταλάκια του γλυκού γάλα χωρίς λιπαρά</li>
<li>1/4 φλιτζάνι αμύγδαλα</li>
<li>3/4 φλιτζάνι άπαχο γιαούρτι</li>
</ul>
</div>
<div class="recipe-info-right">
<h2>Τρόπος μαγειρέματος</h2>
<p><span class="step">1</span></p>
<p>Για να φτιάξεις τη γέμιση βάλε τα ροδάκινα, 1/3 φλιτζάνι ζάχαρη, βασιλικό και το χυμό σε ένα μπολ και άφησέ τα για 1 ώρα.</p>
<p><span class="step">2</span></p>
<p>Προθέρμανε το φούρνο στους 200 °.</p>
<p><span class="step">3</span></p>
<p>Μέτρησε προσεκτικά το αλεύρι.</p>
<p><span class="step">4</span></p>
<p>Σε ένα μπολ βάλε το το αλεύρι, 7 κουταλιές ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι και ανακάτεψέ τα.</p>
<p><span class="step">5</span></p>
<p>Ρίξε το βούτυρο μέσα στο αλεύρι και τρίψε με τα χέρια σου να γίνει ψίχουλα.</p>
<p><span class="step">6</span></p>
<p>Πρόσθεσε το ξινόγαλα και ανακάτεψε με ένα πιρούνι (μην το παρακάνεις).</p>
<p><span class="step">7</span></p>
<p>Βάλε τη ζύμη με ένα κουτάλι σε ένα ταψί στρογγυλό που έχεις ψεκάσει από πριν με σπρέι μαγειρικής.</p>
<p><span class="step">8</span></p>
<p>Περίχυσε τη ζύμη με το γάλα.</p>
<p><span class="step">9</span></p>
<p>Πασπάλισε με την υπόλοιπη ζάχαρη και τα αμύγδαλα.</p>
<p><span class="step">10</span></p>
<p>Ψήσε στους 200 ° C για 23 λεπτά και άφησε το για 5 λεπτά μέσα στο ταψί να κρυώσει.</p>
<p><span class="step">11</span></p>
<p>Αφαίρεσε την πίτα από το ταψί για να κρυώσει τελείως.</p>
<p><span class="step">12</span></p>
<p>Κόψε την πίτα σε 12 κομμάτια και συμπλήρωσε στο καθένα 1/3 φλιτζάνι μίγμα ροδάκινο και 1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι.</p>
</div>

Σχετικά άρθρα