Μια γλυκιά πίτα με λίγες θερμίδες: Ροδακινόπιτα (261 θερμίδες)

27 Μαΐου 2015

Συστατικά

  • Για τη γέμιση
  • 4 φλιτζάνια φέτες ροδάκινα καθαρισμένα
  • 1/3 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1/3 φλιτζανιού μικρά φύλλα βασιλικού
  • 1 1/2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
  • Για τη ζύμη
  • 2 1/4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 6 κουταλιές της σούπας παγωμένο βούτυρο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1 φλιτζάνι χαμηλό σε λιπαρά ξινόγαλα
  • Σπρέι μαγειρικής
  • 1 1/2 κουταλάκια του γλυκού γάλα χωρίς λιπαρά
  • 1/4 φλιτζάνι αμύγδαλα
  • 3/4 φλιτζάνι άπαχο γιαούρτι

Τρόπος μαγειρέματος

1

Για να φτιάξεις τη γέμιση βάλε τα ροδάκινα, 1/3 φλιτζάνι ζάχαρη, βασιλικό και το χυμό σε ένα μπολ και άφησέ τα για 1 ώρα.

2

Προθέρμανε το φούρνο στους 200 °.

3

Μέτρησε προσεκτικά το αλεύρι.

4

Σε ένα μπολ βάλε το το αλεύρι, 7 κουταλιές ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι και ανακάτεψέ τα.

5

Ρίξε το βούτυρο μέσα στο αλεύρι και τρίψε με τα χέρια σου να γίνει ψίχουλα.

6

Πρόσθεσε το ξινόγαλα και ανακάτεψε με ένα πιρούνι (μην το παρακάνεις).

7

Βάλε τη ζύμη με ένα κουτάλι σε ένα ταψί στρογγυλό που έχεις ψεκάσει από πριν με σπρέι μαγειρικής.

8

Περίχυσε τη ζύμη με το γάλα.

9

Πασπάλισε με την υπόλοιπη ζάχαρη και τα αμύγδαλα.

10

Ψήσε στους 200 ° C για 23 λεπτά και άφησε το για 5 λεπτά μέσα στο ταψί να κρυώσει.

11

Αφαίρεσε την πίτα από το ταψί για να κρυώσει τελείως.

12

Κόψε την πίτα σε 12 κομμάτια και συμπλήρωσε στο καθένα 1/3 φλιτζάνι μίγμα ροδάκινο και 1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ