Αναστασίου: «Κάναμε μεγάλο βήμα»

Ο Γιάννης Αναστασίου μετά το τέλος του αγώνα του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα είπε ότι οι πράσινοι έκαναν με τη νίκη τους ένα μεγάλο βήμα για την πρωτιά στα play off.
«Ήταν το τρίτο ματς σε μια εβδομάδα και ήταν αρκετά επίπονο. Ξέραμε πως με θετικό αποτέλεσμα θα κάναμε το σημαντικότερο βήμα για την πρώτη θέση. Ελέγξαμε το παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε δυνατά, αλλά δεν είχαμε πρόβλημα. Δημιουργήσαμε φάσεις και πετύχαμε γκολ πριν τη λήξη του ημιχρόνου, ενώ ο Στιλ έκανε μια σημαντική απόκρουση. Στο δεύτερο μέρος δεν κινδυνέψαμε ιδιαίτερα κι αν ήμασταν λίγο πιο προσεκτικοί με τον Μπεργκ, θα μπορούσαμε να είχαμε τελειώσει το παιχνίδι πιο γρήγορα. Ξέραμε πως αν ελέγξουμε το παιχνίδι και την κυκλοφορία, με την καλή φυσική μας κατάσταση και την κυκλοφορία θα είχαμε τον πρώτο λόγο. Προσπαθήσαμε να είμαστε ήρεμοι κι αυτός ήταν ο λόγος που ξεκίνησε ο Πράνιτς. Φαίνεται ότι ήταν ένα εύκολο διπλό», είπε αρχικά ο Αναστασίου.
– Γιατί ο ΠΑΟΚ δεν εμφανίστηκε όπως τον περιμένατε;
«Ξέραμε πως εάν ελέγξουμε το παιχνίδι με την καλή φυσική κατάσταση και την κυκλοφορία θα έχουμε τον πρώτο λόγο. Για αυτό ξεκίνησε και ο Πράνιτς. Φάνηκε πως ήταν ένα εύκολο διπλό».
– Αυτά τα πλέι οφ, είναι η δικαίωση της καλά γυμνασμένης ομάδας;
«Είχα πει πως όλες οι ομάδες έχουν πιθανότητες, τουλάχιστον εμείς από πλευράς φυσικής κατάστασης βρίσκονται σε καλό επίπεδο. Το κυριότερο είναι πως πρέπει να το πιστεύεις. Το κυριότερο είναι πως τα παιδιά το πίστευαν και εν τέλει φθάσαμε εδώ».
– Ο κάθε ένας παίρνει αυτό που του αξίζει;
– «Τα αποτελέσματα αυτό δείχνουν».

Σχετικά άρθρα