Χωρίς δυνάμεις, σουτ, πλαγιοκοπήσεις… χωρίς γκολ

Το πρόβλημα είναι εμφανές. Δεν χρειάζεται να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας. Η ομάδα δεν άντεξε και τα αποτελέσματα, το αποδεικνύουν ξεκάθαρα. Ο ΠΑΟΚ έχασε οριστικά την πρώτη θέση και δεν βγαίνει στον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λίγκ, αλλά κινδυνεύει να χάσει ακόμη και την δεύτερη θέση των πλέι οφ, η κατάκτηση της οποίας οδηγεί απευθείας στους ομίλους του Γιουρόπα Λίγκ. Αυτή την στιγμή βρίσκεται ένα βαθμό πιο πάνω από τον Αστέρα, αλλά αν δεν βρουν οι παίκτες και ο προπονητής τα ψυχικά αποθέματα για να αλλάξουν την κατάσταση, σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, η ομάδα κινδυνεύει.

Ο ΠΑΟΚ φάνηκε σε ένα ακόμη παιχνίδι, πως στο δεύτερο ημίχρονο δεν είχε δυνάμεις. Τα σούτ που έγιναν έξω από την περιοχή του αντιπάλου, ήταν μετρημένα. Δυο καλές προϋποθέσεις από τον Κίτσιου, στην πρώτη η μπάλα έφυγε κόρνερ από την επέμβαση του Σιλντενφελντ, στην δεύτερη η μπάλα βρήκε το δοκάρι. Με δύο, καλά σούτ έξω από την περιοχή, δεν δημιουργείς προοπτικές για γκολ.

Ο ΠΑΟΚ δεν είχε πλαγιοκοπήσεις και αυτό ήταν εκ νέου το αρνητικό στοιχείο για την ομάδα. Έλειπε, συν τοις άλλοις, το καθαρό μυαλό από τους παίκτες, καθώς εξαιτίας του άγχους και της πίεσης που υπήρχε, έκαναν λάθη που υπό φυσιολογικές συνθήκες θα τα απέφευγαν. Ο ΠΑΟΚ δεν είχε υπομονή στο παιχνίδι του. Ακόμη και οι απομακρύνσεις της μπάλας που γίνονταν από τους αμυντικούς, προς τους κεντρώους και τους επιθετικούς, έδειχναν περισσότερο ως κινήσεις πανικού. Έλειπε από τον ΠΑΟΚ το στρωτό ποδόσφαιρο, οι καθαρές κινήσεις προς την αντίπαλη εστία. Και αυτά είναι ορισμένα στάνταρ, που όταν λείπουν από το παιχνίδι μιας ομάδας, δεν μπορείς να έχεις ελπίδα για να έρθει το γκολ και η νίκη.

Στο μοναδικό λάθος που υπέπεσε ο κατά τα άλλα πολύ καλός Ρικάρντο Κόστα, δέχθηκε ο ΠΑΟΚ το γκολ. Και αυτό έμελλε να είναι το μοναδικό τέρμα του αγώνα. Ο ΠΑΟΚ ψάχνεται αγωνιστικά γιατί δεν μπορεί να πετύχει τα γκολ που είναι απαραίτητα. Για την ακρίβεια, κι ένα γκολ να έρθει, ευπρόσδεκτο είναι. Το ζητούμενο είναι, πως μπορεί να αλλάξει η κατάσταση, στις επόμενες τρείς αγωνιστικές των πλέι οφ. Από τους παίκτες του ΠΑΟΚ εξαρτώνται σχεδόν όλα.

Σχετικά άρθρα