Ένα σόου στη γκαλερί Kalfayan που δεν πρέπει χάσεις

28 Μαΐου 2015

Ο Τάσος Παυλόπουλος είναι ο ιθύνων νους πίσω από την εικαστική εγκατάσταση «Phantasmagoria» που στήθηκε στη γκαλερί Kalfayan, με σκοπό τη μετατροπή του χώρου της γκαλερί σε «φαντασμαγορικό σόου».

Ο τρόπος τον οποίο χρησιμοποιεί ο καλλιτέχνης είναι αρκετά παράδοξος. Στην εγκατάστασή του παρουσιάζει χιλιάδες σχέδια πολλών δεκαετιών, μαζί με μπρούτζινα γλυπτά του που παρουσιάζονται για πρώτη φορά, αλλά κι ένα «βαρετό» φιλμ.

Η ιδέα πίσω από την έκθεσή του αυτή είναι η άποψη του Μπρετόν, ότι η έρευνα του ασυνείδητου πρέπει να είναι προσβάσιμη από όλους τους καλλιτέχνες προκειμένου να τους βοηθήσει στην αναζήτηση του ιδανικού, του «θαυμαστού», του ωραίου.

Ανάμεσα στα έργα της έκθεσης ο επισκέπτης θα ανακαλύψει αναφορές στον ντανταϊσμό και τα κολάζ του Κουρτ Σβίτερς ή του Ραούλ Χάουσμαν, αλλά η οπτική του Παυλόπουλου ρίχνει φρέσκιες και σουρεαλιστικές ματιές στο μέλλον. Σαν ένα κόμικ, με βασικό στόχο την εύρεση και την επαναφορά του μυστηρίου της δημιουργίας, της μαγείας, της συγκίνησης, του γέλιου, χωρίς φόβο για τη γκάφα και το λάθος.

Πληροφορίες: Kalfayan Galleries, Χάρητος 11, Κολωνάκι, Αθήνα, διάρκεια μέχρι τις 31 Ιουλίου.

clickatlife


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ