Λιώνουν οι δρόμοι από τη ζέστη στην Ινδία

28 Μαΐου 2015

Περισσότερους από 1.000 ανθρώπους έχει σκοτώσει μέχρι στιγμής ο καύσωνας που πλήττει την Ινδία, με θερμοκρασίες που ξεπερνούν τους 47 βαθμούς Κελσίου και είχαν ως αποτέλεσμα να λιώσουν ακόμα και οι δρόμοι.

Η επιφάνεια της ασφάλτου στο Νέο Δελχί έπιασε θερμοκρασία 45 βαθμών, την ώρα μάλιστα που οι μετεωρολόγοι προβλέπουν πως η κατάσταση θα επιδεινωθεί.

Σύμφωνα με το Reuters, οι άδειες των γιατρών της χώρας ανακλήθηκαν ούτως ώστε να μπορούν τα νοσοκομεία να ανταποκριθούν στις ανάγκες των χιλιάδων πολιτών που υποφέρουν.

Ο Μάιος και ο Ιούνιος είναι οι πιο ζεστοί μήνες για την Ινδία και το θερμόμετρο ανεβαίνει και παραμένει πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο σύμφωνα με τους μετεωρολόγους έχουν αυξηθεί οι ημέρες που η θερμοκρασία φτάνει και ξεπερνά τους 45 βαθμούς.

Οι περισσότεροι από τους νεκρούς είναι ηλικιωμένοι ή εργάτες που έπαθαν είτε θερμοπληξία είτε αφυδάτωση.

Οι Αρχές συμβουλεύουν τους πολίτες να μην βγαίνουν από τα σπίτια τους κατά τη διάρκεια της ημέρας, ωστόσο για πολλούς αυτή η επιλογή δεν υπάρχει.

«Έχω πονοκεφάλους, μερικές φορές ανεβάζω πυρετό. Αλλά αν μείνω στο σπίτι πώς θα βγάλω λεφτά;», δηλώνει ο 28χρονος Akhlaq που ζει στο Νέο Δελχί.

Σήμερα είναι η 7η ημέρα του κύματος ζέστη, το οποίο αναμένεται αργότερα μέσα στην εβδομάδα να υποχωρήσει πριν αρχίσουν οι πρώτες βροχές των μουσώνων.

photo © EPA/HARISH TYAGI

athensvoice.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ