Νίκη για ΝΟΒ και παράταση στέψης

Στο 5ο και τελευταίο παιχνίδι της σειράς των τελικών για το 17o πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών, στον Πειραιά το Σάββατο (30/5), θα λύσουν οριστικά τις διαφορές τους Ολυμπιακός και ΝΟ Βουλιαγμένης, με φόντο τον τίτλο και μετά τη νίκη με 8-5 της δεύτερης που ισοφάρισε τις νίκες (2-2), στον 4ο τελικό που έγινε στο κολυμβητήριο του Λαιμού.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, δυνατές μονομαχίες επεφύλαξε ολόκληρο το παιχνίδι για τους φίλους των δύο ομάδων, που συνυπήρξαν αρμονικά στις εξέδρες του κολυμβητηρίου, με τον Ολυμπιακό αρχικά να έχει ισχνό προβάδισμα (3-2).

Ο ΝΟ Βουλιαγμένης στη συνέχεια βελτιώθηκε αισθητά, σε επίθεση και άμυνα και με τις Ιωάννα Χυδηριώτη και Χριστίνα Τσουκαλά να βρίσκονται σε πολύ καλή ημέρα, έχτισε μια διαφορά (ακόμη και 7-3 στο τέταρτο οκτάλεπτο), με τις «ερυθρόλευκες» του Χάρη Παυλίδη να είναι άστοχες, να μη βρίσκουν επιθετικές λύσεις, ενώ σημαντικό ρόλο έπαιξε και η για μία ακόμα φορά εκπληκτική εμφάνιση της τερματοφυλακα του ΝΟΒ, Έλενα Κούβδου.

Το τελικό 8-5 επιβεβαίωσε πώς η φετινή σειρά των τελικών, είναι από τις καλύτερες των τελευταίων ετών, ανάμεσα σε δύο από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης.

Με κόκκινη κάρτα αποβλήθηκε, η έφορος του Ολυμπιακού Αλεξάνδρα Καλογερά, για έντονη διαμαρτυρία.

Οκτάλεπτα: 2-3, 1-0, 2-0, 3-2

Σχετικά άρθρα