Αμετανόητος… ο Μπλάτερ!!!

Διαβάστε ακόμα:

Πλατινί: «Είμαι αηδιασμένος, θα ψηφίσουμε Αλί»

Τα… μάτια όλων ήταν στραμμένα στο Σεπ Μπλάτερ, όταν ο πρόεδρος της FIFA πήρε τον λόγο στο 56ο κογκρέσο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και ο Ελβετός παράγοντας όχι μόνο δεν μπήκε στην διαδικασία να απαντήσει στις πιέσεις να παραιτηθεί, εν όψει και των εκλογών, αλλά πέρασε στην… αντεπίθεση Μιλώντας μάλιστα και για το μέλλον! Ο Σεπ Μπλάτερ είναι στη «δίνη του κυκλώνα», μετά το σκάνδαλο διαφθοράς στην FIFA, φαίνεται να είναι… απομονωμένος, παρουσιάστηκε ωστόσο έτοιμος για… νέα αρχή!    

Ο Σεπ Μπλάτερ, που άκουσε και τον Μισέλ Πλατινί να του επιτίθεται, παραδέχτηκε πως το σκάνδαλο διαφθοράς κάνει την FIFA να… σέρνεται και τόνισε πως δεν θα μπορούσε να ελέγχει τους πάντες συνεχώς. Είπε πως αυτοί που μπλέκονται είναι μειοψηφία στην Παγκόσμια Ομοσπονδία! Ο πρόεδρος της FIFA ανέφερε ότι στο ποδόσφαιρο δεν χωράει η διαφθορά, η οποία μάλιστα επισκιάζει τις προσπάθειες αυτών που δουλεύουν πραγματικά. Εν όψει των εκλογών της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας την Παρασκευή είπε πως ο ίδιος αναλαμβάνει την ευθύνη της έναρξης μιας νέας προσπάθειας έτσι ώστε να ανατραπεί η κατάσταση και να… χτιστούν εκ νέου σχέσεις εμπιστοσύνης.

Ο Σεπ Μπλάτερ άνοιξε μάλιστα το συνέδριο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας στη Ζυρίχη, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «αυτές είναι δύσκολες στιγμές που δεν έχουν προκύψει ποτέ στο παρελθόν» και πως «οι συλλήψεις υπόπτων δημιουργούν αίσθημα ντροπής και ταπείνωσης στο ποδόσφαιρο και πρέπει να υπάρξουν αλλαγές».

Ο πρόεδρος της FIFA, εκτός των άλλων, υπογράμμισε: «Θα συμφωνήσετε μαζί μου ότι αυτές είναι πρωτοφανείς και δύσκολες στιγμές για την FIFA. Τα τελευταία γεγονότα δημιούργησαν μια μεγάλη σκιά πάνω απ’ το ποδόσφαιρο. Δεν μπορούμε πλέον να επιτρέψουμε να σέρνεται το όνομα της Ομοσπονδίας μέσα στην λάσπη. Ξέρω ότι αρκετοί με θεωρούν υπεύθυνο, αλλά δεν γίνεται να ελέγχω τον καθένα συνεχώς. Όταν οι άνθρωποι κάνουν λάθη, μετά προσπαθούν να τα καλύψουν. Έτσι, πλέον ανήκει σε εμένα η ευθύνη για να βρεθεί τρόπος, ώστε να φτιαχτεί η κατάσταση. Δεν θα επιτρέψω τις ενέργειες των λίγων να καταστρέψουν την δουλειά όσων προσπαθούν για το ποδόσφαιρο. Οι διεφθαρμένοι αποτελούν μειοψηφία, αλλά σίγουρα μπορούν να προκαλέσουν κακό. Δεν υπάρχει χώρος για διαφθορά. Οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι για την FIFA. Θα έρθουν κι άλλα προβλήματα, αλλά είναι αναγκαίο να ξεκινήσει η αλλαγή. Χάσαμε την εμπιστοσύνη που υπήρχε και τώρα πρέπει να την ξανακερδίσουμε. Πρέπει να συνεχίσουμε την μάχη για μια θετική αλλαγή στο ποδόσφαιρο ακόμη κι όταν κάποιοι ανάμεσά μας μας εγκαταλείπουν. Απολαύστε το. Αυτό είναι το βασικό».

Να θυμίσουμε ότι ο πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί ζήτησε από τον Ελβετό ομόλογό του και υποψήφιο για πέμπτη συνεχή θητεία στην προεδρική καρέκλα της FIFA  να διευκολύνει τις εξελίξεις, μετά τη συνάντησή τους, στην οποία ήταν παρόντες οι πρόεδροι των άλλων συνομοσπονδιών! Ο Γάλλος παράγοντας είπε μάλιστα ξεκάθαρα ότι η UEFA θα στηρίξει στις εκλογές τον Ιορδανό πρίγκιπα Αλί Μπιν Χουσεΐν…

Επίσης, ο αντιπρόεδρος της FIFA, Ντέιβιντ Γκιλ, απείλησε ότι θα παραιτηθεί σε περίπτωση που επανεκλεγεί ο Σεπ Μπλάτερ. «Ήμουν ενθουσιασμένος όταν οι χώρες-μέλη της UEFA με ψήφισαν. Με είχαν πείσει ότι μπορούμε να πετύχουμε αλλαγές εκ των έσω. Τι άλλαξε; Τα συγκλονιστικά γεγονότα που διαδραματίστηκαν χθες», είπε ο πρώην εκτελεστικός διευθυντής της Μάντσεστερ Γιουάιτεντ και πρόσθεσε: «Στο πρόσωπο του πρίγκιπα Αλί έχουμε έναν αξιόπιστο υποψήφιο και θα ήμουν πολύ χαρούμενος να συνεργαστώ μαζί του. Θα ήταν τιμή να είμαι αντιπρόεδρος της FIFA, αλλά σε μια καινούρια μορφή, όχι αυτή που υφίσταται σήμερα. Κατά την άποψή μου, το σωστό θα ήταν να παραιτηθεί ο πρόεδρος Μπλάτερ. Αυτός διαφωνεί. Προφανώς είναι δικό του θέμα, αλλά εγώ αποφασίζω για τον εαυτό μου».

Να σημειωθεί ότι εκτός του Μισέλ Πλατινί, την παραίτηση του Σεπ Μπλάτερ ζήτησε και ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, μέσω του εκπροσώπου Τύπου Τζον Γούτιντεϊλ.

Ο Σεπ Μπλάτερ τόνισε ότι θα διεκδικήσει την ανανέωση της θητείας του απέναντι στον 39χρονο Ιορδανό πρίγκιπα Αλί Μπιν Χουσεΐν, που στηρίζεται από την UEFA… 

Σχετικά άρθρα