Μύκονος,τα παραμυθένια τοπία και τα πιο in στέκια: Hakassan και Buddha Bar ανοίγουν!

29 Μαΐου 2015

Ένα από τα τοπ νησιά στη Μεσόγειο, παραμένει ένα νησί-μύθος που ή το ερωτεύεσαι, ή το μισείς.  Ένα κοσμοπολίτικο νησί που συνδυάζει το ξεφάντωμα και τα πάρτι μαζί με μία δόση ηρεμίας και απόλυτης ομορφιάς.

Ένα νησί ίσως με τις ομορφότερες παραλίες των Κυκλάδων και εννοείται φημισμένο για τα after hour parties με πρωτοκλασάτους DJs σε clubs που συναντάς μόνο στις μεγαλύτερες πρωτεύουσες παγκοσμίως, για τα πολυτελή ξενοδοχεία, για τα γκουρμέ εστιατόρια αλλά και τις πιο χαλαρές φάσεις στις παραλίες η Μύκονος είναι ένα νησί που διατηρείται διαρκώς στην πρώτη γραμμή, ανανεώνοντας το ταξιδιωτικό της προϊόν και ποντάροντας δυναμικά στον εισερχόμενο τουρισμό.Πανάκριβα a-list εστιατόρια προβάρουν τους καταλόγους τους και μπαράκια στήνουν προσεκτικά την κάβα τους, τη στιγμή που μια boutique με πασίγνωστα εσώρουχα και ρούχα εξερευνά το κυκλαδίτικο νησί ανακαλύπτοντας ποια κομμάτια της θα φορεθούν πού και ποια θα γίνουν best sellers. Ξενοδοχεία κάθε στιλ, βραβευμένα εστιατόρια cosy ethnic στέκια, και δυνατά beach clubs ικανοποιούν διαφορετικά γούστα.

ΠΑΡΑΛΙΕΣ
Το ίδιο ισχύει και για τις παραλίες: από τις reserve ξαπλώστρες στην κοσμική Ψαρού και τα multi-ethnic απογευματινά parties στο Super Paradise μέχρι τo σοφιστικέ Αγράρι και τον off-Broadway απομονωμένο Φωκό. Άλλωστε, η Μύκονος χωρά τους πάντες, από τις shopping freaks που ξημεροβραδιάζονται στα Ματογιάννια, τους τουρίστες που δίνουν ραντεβού για ηλιοβασίλεμα στη Μικρή Βενετία και τους μοδάτους που αναζητούν το next big thing του καλοκαιριού στα νέα στέκια, μέχρι τους «παλιούς» κουλτουριάρηδες που απολαμβάνουν τις συναυλίες με πανσέληνο στον μαγικό αρχαιολογικό χώρο της Δήλου και τους σοφιστικέ που γυρίζουν την πλάτη στα κοσμοπλημμυρισμένα σοκάκια της Χώρας και επιλέγουν για τις εξόδους τους την Άνω Μερά.

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Nice n Easy (Χώρα Μυκόνου)
Tο αγαπημένο all day healthy restaurant της Μυκόνου, αλλάζει σημείο και μεταφέρεται από το Καλό Λιβάδι στην Αλευκάντρα της Μικρής Βενετίας στην καρδιά του νησιού, την Χώρα. Το concept, σταθερό: Βιολογικό μενού μεσογειακής κουζίνας, σινεφίλ διακόσμηση και χαλαρή ατμόσφαιρα. Κάτω από τα πορτρέτα της Μέριλιν, του Σινάτρα, αλλά και από χαρακτηριστικές σκηνές του ελληνικού κινηματογράφου, απολαμβάνουμε πιάτα εμπνευσμένα από τις Κυκλάδες με την υπογραφή του σεφ Χρήστου Αθανασιάδη.

Hakassan (Χώρα Μυκόνου)
Η μεγάλη επιτυχία της σεζόν. Η μεγαλύτερη άφιξη στον χώρο της εστίασης, ωστόσο, είναι αυτή που σχετίζεται με τον παλιό «Φιλιππή». Το παραδοσιακό εστιατόριο απ’ όπου πέρασαν από πλανητάρχες μέχρι σταρ του Χόλιγουντ μεταμορφώνεται -μέσω του αρχιτεκτονικού γραφείου «Lmarchitects»- σε έναν μοντέρνο χώρο το όνομα του οποίου είναι εξαιρετικά οικείο στους κοσμοπολίτες φαν του σούσι. Πρόκειται για το «Ling Ling by Hakkasan» που θα φέρει στο νησί μια νέα άποψη της ιαπωνικής κουζίνας.

Buddha Bar (Santa Marina Hotel)
Στο ξενοδοχείο «Santa Marina», από την άλλη, αναμένεται μια άφιξη η οποία έχει ήδη πάρει θέση στους κορυφαίους ταξιδιωτικούς οδηγούς του κόσμου. Το Buddha Bar Beach by the sea στη Μύκονο ήρθε για να προσφέρει μία μοναδική εμπειρία γαστρονομίας και αισθητικής, μπλέκοντας τη μαγική oriental ατμόσφαιρα με τη λευκή, βελούδινη άμμο και τα κρυστάλλινα μπλε νερά της ιδιωτικής παραλίας του resort. Το μενού για τους λάτρεις του φαγητού θα έχει θαλασσινά, αλλά και ethnic επιρροές, όπως θα είναι άλλωστε και η μουσική του εστιατορίου, που, παρά τους γνωστούς djs που θα φιλοξενεί, θα διατηρήσει το ύφος που έχει καθιερώσει μέσα στα χρόνια και αγαπηθεί ανά την υφήλιο.

 

Nobu Matsuhisa Mykonos (Μύκονος Ξεν. «Belvedere», Ρόχαρη, 2289025122 )
Η πιο κοσμοπολίτικη αυλή της Μυκόνου διαθέτει μια υπέροχη ατμόσφαιρα καλοκαιρινών διακοπών που δημιουργούν οι φοίνικες, η πισίνα, τα ντιζαϊνάτα έπιπλα, οι βουκαμβίλιες, το σέρβις και φυσικά ο κομψός πολυεθνισμός των πελατών. Το μυκονιάτικο Matsuhisa βραβεύθηκε και το 2015 με Χρυσό Σκούφο για τα new style πιάτα του με τις ιαπωνικές βάσεις και τις λατινοαμερικάνικες επιρροές. Must πιάτα το σολομός karashi su miso, το μελωμένο nasu miso με μελιτζάνα, τα πολύ καλά σεβίτσε με λαβράκι (wasabi-salsa, και blueberry-quinoa-ντομάτα), το άψογα ψημμένο Chilean sea bass με σάλτσα τρούφας, το μοσχάρι με μέλι και σάλτσα anticucho και φυσικά το διαχρονικό πιάτο του Nobu, το black cod με miso.

Katrine’s (στη Χώρα της Μυκόνου)
Το πιο παλιό ρεστοράν του νησιού έχει γνωρίσει, όπως είναι φυσικό, παλιές δόξες και διεθνή αναγνωρισιμότητα. Συνεχίζει και σήμερα να είναι ένα δημοφιλές στέκι για όσου ξένους επισκέπτες θέλουν να δοκιμάσουν ελληνική κουζίνα αλλά και για όσους αγαπούν την κλασσική διεθνή κουζίνα που θυμίζει παλιές εποχές. Η μικρή του σάλα έχει δημιουργηθεί στο ισόγειο ενός παλιού μυκονιάτικου σπιτιού, ενώ πέντε τραπέζια τοποθετούνται έξω, στο μικρό σοκάκι φέρνοντας όσους τα επιλέξουν, σε επαφή με την περατζάδα. Μερικά από τα πιο δημοφιλή πιάτα του, μουσακάς, ντολμαδάκια αυγολέμονο, γλώσσα μενιέρ, οσομπούκο, συκωτάκι στο τηγάνι και κλασικά γλυκά όπως τσιζ κέικ και μπράνουνις.

ΔΙΑΜΟΝΗ
Belvedere Hotel (180 – 400 ευρώ)
Συνδυάζει αίσθηση city hotel και ξενοδοχείου διακοπών σε διώροφα κτίρια κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής – για όσους λατρεύουν την ατμόσφαιρα της Χώρας. Εντυπωσιακοί οι κοινόχρηστοι χώροι από το διάσημο Rockwell Group, το οποίο έχει στο βιογραφικό του ορισμένα από τα πιο hip ξενοδοχεία κι εστιατόρια της Αμερικής. Διακριτική πολυτέλεια, ατμόσφαιρα και φιλικότητα. Στα αφαιρετικού ντιζάιν δωμάτια κυριαρχεί το λευκό μάρμαρο, το οποίο δένει τέλεια με την πολυτέλεια και τον high tec εξοπλισμό. Ορισμένα έχουν εξαιρετική θέα στην πόλη –ιδιαίτερα αυτά του πρώτου ορόφου με τις ονειρικές βεράντες!

Kivotos (290 – 420 ευρώ)
Από τα καλύτερα και πολυτελέστερα ξενοδοχεία της Μυκόνου, με χαρακτήρα και υψηλού επιπέδου σέρβις, μέλος των Leading Hotels of the World. Δύο συγκροτήματα κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής σε κήπους και αυλές, με μικρή «ιδιωτική» πλαζ. Τα δωμάτια βλέπουν στη θάλασσα, εκτός από τρία με θέα από γωνία στον κήπο και στη θάλασσα. Τα περισσότερα είναι άνετα και φτάνουν τα 27 τ.μ. Όλες οι σουίτες έχουν μέγεθος πάνω από 40 τ.μ. και καθεμία τη δική της προσωπικότητα (μοντέρνα, ναυτική, παραδοσιακή κ.ά.). Παλιά κομμάτια από τη συλλογή του ιδιοκτήτη και μοναδικά έργα τέχνης δίνουν ύφος και στιλ στους χώρους υποδοχής.

Grecotel Mykonos Blu (180 – 450 ευρώ)
Χτισμένο αμφιθεατρικά, χαλαρωτικό, πολυτελές, άνετο, ντιζαϊνάτο. Κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής, κατάλευκο, σε κλιμακωτά επίπεδα, με μια πανέμορφη πισίνα-«μπαλκόνι» με απεριόριστη θέα στο κέντρο του. Ο μοντέρνος χώρος υποδοχής ξαφνιάζει με τις εικαστικές του επιλογές.

Mykonos Theoxenia Boutique Hotel (160 – 350 ευρώ)
Το ιστορικό «Ξενία» έχει μεταμορφωθεί σε πολυτελές ξενοδοχείο με ντιζάιν άποψη. Ο interior designer Άγγελος Αγγελόπουλος αντιμετώπισε με σεβασμό το κτίριο του Άρη Κωνσταντινίδη, ενισχύοντας τον '60s glamorous χαρακτήρα του με pop πινελιές και παραδοσιακά στοιχεία. Η βεράντα με τα island beds προσφέρεται για lounging. Τα δωμάτια και οι σουίτες διαφορετικού τύπου είναι άνετα, με έντονα χρώματα, pop λεπτομέρειες και μεγάλα μπάνια. Η θέα ποικίλλει. Σικ πολυτέλεια στο εστιατόριο, σε μεγάλη βεράντα με θέα στη θάλασσα. Υπέροχοι κήποι. Mικρό spa με θεραπείες προσώπου και σώματος και μασάζ.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ